Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Tο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής τιμά τον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα ανοίξει, σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την ειδική εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής προς τιμήν του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Τίτλος της εκδήλωσης “Ο αιώνας του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. Διαδρομή στο λόγο και στο χρόνο”.
Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και θα συμμετέχουν με ομιλίες τους οι κύριοι Xavier Bordes, ποιητής και μεταφραστής του Ελύτη στα γαλλικά, Ingemar Rhedin, καθηγητής Φιλολογίας, ποιητής και μεταφραστής του Ελύτη και της Κικής Δημουλά στα σουηδικά, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής Φιλοσοφίας, συγγραφέας, εικαστικός και Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Xavier Bordes θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, δεκάδες ανέκδοτες επιστολές και φωτογραφίες του Οδυσσέα Ελύτη, που δωρίζει στη χώρα μας. Τελικός αποδέκτης της μεγάλης προσφοράς θα είναι η Γεννάδιος Βιβλιοθήκη, όπου φυλάσσονται και οι επιστολές που είχε αποστείλει ο κ. Xavier Bordes  προς τον Οδυσσέα Ελύτη.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κα Μαριάνα Πυργιώτη.