Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μία καλλιτέχνιδα πίσω από τον Λουκά Παπαδήμο

«Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται πάντα μία σπουδαία γυναίκα» λέει ο θυμόσοφος λαός και το συγκεκριμένο ρητό επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο η Σάννα Ίνγκραμ - Παπαδήμα, σύζυγος του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και πλέον η πρώτη κυρία της Eλλάδας.
Το πραγματικό της όνομα ειναι Jeanne H.M. Ιngram, είναι γεννημένη στην Ινδονησία, είναι αμερικανο-ολλανδικής καταγωγής και η μεγάλη της αγάπη είναι η ζωγραφική. Οι πίνακές της έχουν ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κατατάσσοντάς την σε μία από τις πιο ταλαντούχες ζωγράφους της γενιάς της. Υπογράφει τους πίνακές της ως Σάννα Παπαδήμα ενώ με τον σημερινό πρωθυπουργό μας παντρεύτηκαν το 1977 και ζουν στο Ψυχικό.
«Γυναίκα χαμηλών τόνων, με πολλές ευαισθησίες και ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες». Έτσι την χαρακτηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός της, οι οποίοι επισημαίνουν πως της αρέσουν πολύ τα ταξίδια αφού αποτελούν για εκείνη πηγή έμπνευσης, όπως για κάθε γνήσιο καλλιτέχνη εξάλλου.
Μεγάλωσε μέσα σε μία οικογένεια με μεγάλη οικονομική άνεση αλλά και αξίες που της μεταλαμπάδευσαν από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Αγαπάει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κω, το ελληνικό μας νησί στο οποίο μάλιστα είχε διοργανώσει προ ολίγων ετών και μία έκθεση με έργα της.
Μεγάλη της αδυναμία τα παιδιά, αφού ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει τα δικά της. Δεν αγαπά ιδιαίτερα τη δημοσιότητα, της αρέσει να «κλείνεται» στον δικό της μαγικό κόσμο, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα χρώματα και τα πινέλα.
Τώρα καλείται να σταθεί για ακόμη μία φορά στο πλευρό του τωρινού μας Πρωθυπουργού και στο δύσκολο έργο που εκείνος ανέλαβε να φέρεις εις πέρας με επιτυχία.

Φ.Π

newpost.gr