Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ



Η κυβέρνηση από τη μια προχωρά σε απολύσεις και από την άλλη μεθοδεύει προσλήψεις. Απέλυσαν από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» ΑΕ, από τον Απρίλιο του ’10 έως σήμερα, 53 εργαζόμενους και προσλαμβάνουν τώρα 83! Και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.


·         Έτσι εννοούν τον περιορισμό του σπάταλου κράτους;

·         Δεν μπορούσαν να καλύψουν τα όποια κενά με μετατάξεις από το προσωπικό που βάζουν σε εφεδρεία;

·         Έτσι εννοούν τη διαφάνεια;

·         Μήπως είναι άλλη μια επιχείρηση τακτοποίησης «ημετέρων»;

Ο κ. Βενιζέλος, υπέγραψε, μαζί με συναρμόδιους υπουργούς (αριθμ. Πρωτ. 35037/ΕΓΔΕΚΟ 1438/5.8.2011) απόφαση για 83 νέες προσλήψεις με συμβάσεις έργου στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» Α.Ε. Εγκρίνει, δηλαδή, την πρόσληψη σχεδόν διπλάσιου αριθμού στελεχών, σε σχέση με αυτούς που έδιωξαν. Αφού, πρόσφατα, διπλασίασε τους μετακλητούς που τον περιστοιχίζουν και αφού αποφάσισε μαζικές απολύσεις, σχεδιάζει τώρα νέες προσλήψεις.

Και μάλιστα εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Να θυμίσουμε ότι:

-       Η κυβέρνηση, κακοποιώντας το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, ετοιμάζει τη στιγμή αυτή μαζικές απολύσεις 30 χιλ. εργαζομένων στο Δημόσιο.

-       Όπως, ήδη, αποκαλύψαμε (με βάση την έκθεση του ΑΣΕΠ) μόνο το 2010 η κυβέρνηση προχώρησε σε περίπου 30 χιλ. νέες προσλήψεις.

-       Όπως αποδείξαμε χθες (με βάση σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις) αμέσως μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό η κυβέρνηση αύξησε κατά 84 τις θέσεις των μετακλητών και δυο μήνες αργότερα τις αύξησε ακόμη περισσότερο.

-       Όπως αποδεικνύεται τώρα, από τη μια απολύει και από την άλλη προσλαμβάνει διπλάσιους των απολυθέντων.  



ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ



Η κυβέρνηση, στην απέλπιδα προσπάθειά της, να μας διαψεύσει, διαψεύδει τελικά τους υπουργούς της. Και λίγο αργότερα διαψεύδεται από αυτούς.

Μόλις σήμερα, το πρωί, ο υφυπουργός κ. Γ. Κουτσούκος (μιλώντας στο Ράδιο 9) επιβεβαίωσε τα όσα έλεγε ο κ. Κουτρουμάνης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών. Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Από ό,τι έδειξε η τελευταία συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα δεν κατανοούν ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια του… Δεν υπήρξε αποτέλεσμα από τη συζήτηση της Δευτέρας σε ό,τι αφορά το κομμάτι του κατωτέρου μισθού. Από ό,τι φαίνεται έχουν εμμονή και θα το ξαναθέσουν».

Σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Τόλκας στην προσπάθεια του να μας διαψεύσει, διέψευδε τον κ. Κουτρουμάνη και τον κ. Κουτσούκο, λέγοντας ότι: «Ο θεσμός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν αποτελεί για εμάς αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα».



Τελικά, ποιους να πιστέψουμε; Τους κ. Κουτρουμάνη και Κουτσούκο ή τους κ. Μόσιαλο και Τόλκα;  

Ποιοι από τους υπουργούς ψεύδονται, ποίοι λένε την αλήθεια;  

Και, τέλος, σε ποιον απευθυνόταν ο κ. Παπανδρέου, όταν έλεγε πως «δεν θα γίνουμε Ινδία»;



ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ



Η κυβέρνηση, διαβεβαίωνε  ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές Παπανδρέου και Βενιζέλου στην Τρόικα.  

Πέρασε από τότε σχεδόν μια εβδομάδα και η κυβέρνηση τηρεί … «σιγή ασυρμάτου».

Και το ερώτημα είναι:

Θα δώσουν τελικά τις επιστολές αυτές στη δημοσιότητα όπως είχαν δεσμευτεί; Και αν «όχι», γιατί;  



ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ



Υπάρχει επιτέλους σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης για τη διατήρηση της έννομης τάξης, αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας;

Άραγε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιτρέπει στους πολίτες να μπορούν να διαδηλώνουν ειρηνικά;

Τα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας καταδεικνύουν την απουσία συγκροτημένου σχεδίου. Βαριά είναι η ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που με την πολιτική του έχει πλήξει το κύρος και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση, περιστατικά βίας, όπως αυτά που σημειώθηκαν χθες από μεμονωμένους άνδρες των ΜΑΤ σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αλλά και εκπροσώπων του ελληνικού και ξένου Τύπου, είναι καταδικαστέα.



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΜΕ ΤΗΣ Ν.Δ., κ. ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΤ

«Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία πως η διοίκηση της ΕΡΤ δρα με συγκεκριμένη πρακτική και οργάνωση, απεμπολώντας δικαιώματα και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο δημόσιο συμφέρον και στα δημόσια οικονομικά.

Αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε στη δορυφορική μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ, (για τα οποία τρεις ερωτήσεις μου στη Βουλή παραμένουν αναπάντητες) , και έγινε και τώρα με προφανή για τον κάθε πολίτη τρόπο με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League. Οι επικεφαλής της ΕΡΤ που εμπλέκονται στις υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση (για το θέμα των δικαιωμάτων του Champions League, αλλά και για τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ) πρέπει να απομακρυνθούν τώρα.

 Η Δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα και με ευαισθησία σε ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο της ΕΡΤ.  Αποστέλλω σήμερα επιστολή στους κκ Τέντε, Παντελή και Πεπόνη, ζητώντας να συσχετιστούν οι υποθέσεις του δορυφορικού και των δικαιωμάτων του Champions League, αφού η δράση της διοίκησης της ΕΡΤ, εδώ και ένα χρόνο, παραπέμπει  σαφώς σε οργανωμένη συμπεριφορά που σαν αποτέλεσμα έχει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τη μεγάλη ζημία της ΕΡΤ,  ώστε να σταματήσει η εκταμίευση έστω και ενός ευρώ, πόσω μάλλον των δεκάδων εκατομμυρίων για τα δικαιώματα του Champions League».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



-       Σήμερα, 6 Οκτωβρίου 2011, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στις 16:30 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.



-       Επίσης, σήμερα, στις 20:30, θα παρευρεθεί σε δεξίωση στο ξενοδοχείο «Divani Palace» στο Καβούρι, που θα δοθεί προς τιμήν του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ.



-       Αύριο, 7 Οκτωβρίου 2011ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση, στις 15:45 στο ξενοδοχείο «Divani Palace» στο Καβούρι, με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ.