Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στα Τρόπαια Αρκαδίας στην Ανδριτσαινα και στα Σπάτα Αχαίας



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση σε δύσβατο ορεινό σημείο σταΤρόπαια Αρκαδίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες, με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η φωτιά  δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Επίσης δύο πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά λίγης ώρα σε δύο αντίθετες πλευρές του νομού Ηλείας όπου αυτή την ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η πρώτη ξέσπασε στην περιοχή Σπάτα Βουπρασίας στα όρια με την Αχαΐα, η δεύτερη στο Σέκουλα Ανδρίτσαινας στα όρια με την Αρκαδία.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των δήμων έχουν σπεύσει στα σημεία, ενώ και από αέρος έρχονται ενισχύσεις.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά στο Σέκουλα, λαμβάνει διαστάσεις λόγω των δυσμενών συνθηκών. Από την άλλη πλευρά η φωτιά στον Αγ. Νικόλαο στα Σπατά, βρίσκεται στα εδάφη της Αχαΐας, επεμβαίνουν λόγω τομέα ευθύνης οι δυνάμεις από την Π.Υ. Λεχαινών.
Οι άνεμοι που πνέουν κατά τόπους στην Ηλεία, φτάνουν τα πέντε μποφόρ βόρειοι και ήδη στην περιοχή του Πύργου ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς στον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό έχει ανέβει στο κόκκινο (5) δηλαδή στην ανώτερη κλίμακα, στο πορτοκαλί (4) στην περιοχή της Αμαλιάδας.
Όλο και περισσότερες δυνάμεις σπεύδουν στην Ανδρίτσαινα, όπου εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της Πυροσβεστικής.

thebest.gr