Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

- Να "ξηλώσει" τον Γ. Ραγκούση ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος. Η πορεία των ταξιτζήδων προς τη Βουλή.

Πριν απο λίγο στις 16:45 ξεκίνησε η πορεία των ταξιτζήδων πρός τη Βουλή
Ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα ακόμη και με τα παιδιά τους έχουν έρθει στην Αθήνα και συμετάσχουν στην πορεία προς τη Βουλή. Περισσότεροι από 5.000 ξεκίνησαν απο τα γραφεία του ΣΑΤΑ, με συνθήματα κατά του υπουργού Μεταφορών και της κυβέρνησης. με κατεύθηνση το Σύνταγμα.
«Συνεχίζουμε δυνατά! Σπάνε και οι πιο ισχυροί αντίπαλοι μας» το μήνυμα του προέδρου των ταξιτζήδων, Θύμιου Λυμπεροπούλου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους. Ζήτησε μάλιστα από τον πρωθυπουργό να "καταλάβει τι ζημιά του κάνει ο Ραγκούσης, αλλιώς θα υποφέρουμε όλοι".





Φτάνοντας στη Βουλή, αντιπροσωπεία του κλάδου θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση. Και όπως λένε στους δημοσιογράφους: «αν δε μας δεχτεί, θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς σε όλη την Ελλάδα. Θα το βλέπετε και δε θα το πιστεύετε!». Εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα των διοδίων

Έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελενη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου σε διόδια.

Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

Η κα Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.

newsit.gr