Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι πρόσκοποι καθάρισαν τα παράκτια δάση της Ηλείας και της Μεσσηνίας


ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Αυτές τις ημέρες αν βρέθει κανείς  στα παραλιακά χωριά της Ζαχάρως και της Τριφυλλίας στα σύνορα Ηλείας-Μεσσηνίας, θά παρατηρήση οτι τα τελευταία παράκτια πευκοδάση της χώρας μας, που βρίσκονται στην περιοχή σφίζουν από ζωή. Έχουν γεμίσει από χαρούμενες φωνές , τραγούδια  νέων παιδιών. Μέσα στα παράκτια αυτά δάση της Ζαχάρως , των Κάτω Ταξιαρχών ( φωτο) , του Γιαννιτσοχωρίου και της Ελαίας  έχουν κατασκηνώσει Συστήματα Προσκόπων από την Πάτρα.       Το Σάββατο 23 Ιουλίου, το 2ο Σύστημα  Πατρών,καθάρισε το δάσος της Ελαίας ( Μπούζι) από απορρίμματα – αποτέλεσμα κυρίως της χρόνιας ασυνείδητης ελεύθερης κατασκήνωσης στο χώρο.
Το 2ο Σύστημα Πατρών κατασκηνώνει στο δάσος  από το 1982 ενώ ειδικά για φέτος, οι 45 πρόσκοποι και βαθμοφόροι του 2ου Συστήματος φιλοξενούν στην κατασκήνωση 15 προσκόπους από τις ελληνικές ομάδες του Παρισιού. Στο καθαρισμό συμμετείχαν και 40 περίπου παλαιοί προσκόποι του 2ου Συστήματος που πραγματοποίησαν την κατασκήνωσή τους το 3ήμερο 22-24/7 στην Ελαία.
Η δράση κοινωνικής προσφοράς έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας, με την υποστήριξη των Δήμων Ζαχάρως και Τριφυλλίας, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα» του δίκτυου ενημέρωσης του ΣΚΑΙ και προβάλλεται πανελλήνια.