Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μπεγλίτης: “Απολύτως ασφαλείς όσοι υπηρετούν στην Κύπρο”

Η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να συνδράμει την Κύπρο σε ό,τι χρειαστεί, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στη ναυτική βάση στο Ζύγι. Παράλληλα, ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε πως είναι απολύτως ασφαλή όλα τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων υπηρετούν στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Αμυνας ανέφερε: «Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού θέλω καταρχήν να εκφράσω τα πιο βαθειά συλλυπητήρια, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον Κυπριακό Ελληνισμό, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια, στην κυβέρνηση και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για αυτό το τραγικό γεγονός, που έχει συγκλονίσει την Κύπρο και την Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Κυπριών πολιτών. Προς τις οικογένειες των νεκρών εκφράζω, επίσης, τη βαθειά μας οδύνη και τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

»Επικοινώνησα, ήδη, με το συνάδελφό μου Κύπριο υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα, προς τον οποίο μετέφερα τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας και του υπουργείου μας για την παροχή κάθε βοήθειας που θα ήταν αναγκαία.

»Είμαι σε συνεχή επικοινωνία, όπως και ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο κ. Π. Τσαλικίδη, από τον οποίο ενημερωνόμαστε για τα τραγικά γεγονότα».

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Π.Μπεγλίτης υπογράμμισε: «Διαβεβαιώνω τις ελληνικές οικογένειες ότι είναι απόλυτα ασφαλείς όσοι υπηρετούν στην Κύπρο».

Παράλληλα, επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Μ.Κυπριανού είχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο και να διαβεβαιώσει για την ετοιμότητα της χώρας να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ήδη σε ετοιμότητα ένα C-130 για την αποστολή βοήθειας σε περίπτωση που ζητηθεί από την Κύπρο.