Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΚ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.
Όμως, το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, προσθέτει φόρους σε μια οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση.
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από όλα τα οικονομικά μεγέθη.
Απαιτούνται διαρθρωτικές δράσεις, για να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και την αποπληρωμή των δανείων. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μου».


 Μετά πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Α. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας.