Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Προσβάλλουν βάναυσα την Παγκόσμια Ιστορία τα Σκόπια


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου του Β΄, που στήθηκαν από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι στα Σκόπια και στο Μοναστήρι προσβάλλουν βάναυσα την Παγκόσμια Ιστορία και αποδεικνύουν πόσο μακριά είναι η πολιτική ηγεσία της FYROM από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και από τους Ευρωπαϊκούς δημοκρατικούς θεσμούς.
Η κατασκευασμένη “εθνική ταυτότητα” και τα ψευδεπίγραφα “εθνικά σύμβολα και χαρακτηριστικά”, που είναι προϊόντα μιας καλά ενορχηστρωμένης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, δεν είναι σε θέση να αποκρύψουν την πραγματικότητα και την μία και μόνη ιστορική αλήθεια.
Το μόνο που καταφέρνουν, στην ευθεία του χρόνου είναι να εκθέτουν και να γελοιοποιούν τους εμπνευστές και τους “αρχιτέκτονες” του σχεδίου, δημιουργώντας αστάθεια και τριγμούς στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.
Η ηγεσία των Σκοπίων αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές σπρώχνουν τα κράτη στο περιθώριο των εξελίξεων και αυξάνουν την απομόνωσή τους από τον διεθνή περίγυρο και εν προκειμένω από το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».