Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Έκρηξη στο νοσοκομείο της Καμπούλ - Kαλά στην υγεία τους οι 16 Έλληνες γιατροί που εργάζονται εκεί


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκρηξη προκάλεσε "θύματα και ζημιές" σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ.

"Έγινε μια έκρηξη (...) στο εσωτερικό του συγκροτήματος του στρατιωτικού νοσοκομείου της Καμπούλ. Η έκρηξη προκάλεσε θύματα και ζημιές, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε λεπτομέρειες", ανέφερε η υπηρεσία τύπου του αφγανικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ λίγες ώρες αργότερα πρόσθεσε ότι «οολλοί» άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν πολίτες και στρατιώτες.

Το Associated Press κάνει λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος ανατινάχθηκε σε τέντα που είχε στηθεί έξω από το νοσοκομείο Mohammad Daud Khan και όπου έτρωγαν φοιτητές ιατρικής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί και 23 τραυματίες. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε για λογαριασμό των Ταλιμπάν, ο εκπρόσωπός τους, Zabiullah Mujahid, με email που έστειλε στα πρακτορεία ειδήσεων.

Πάντως οι 16 Έλληνες γιατροί που εργάζονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ είναι καλά στην υγεία τους, όπως ενημέρωσε με έκτακτη ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

.real.gr