Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αγωνία μέχρι τέλους στο Νότιο όμιλο για τίτλο και τριάδα που οδηγεί στην άνοδο

Μεγάλη... μάχη αναμένεται να υπάρξει την Κυριακή στο Νότιο όμιλο, καθώς είναι η τελευταία αγωνιστική της χρονιάς και αρκετές είναι οι ομάδες που "παλεύουν" για να μπουν στην τριάδα που οδηγεί στην άνοδο, ενώ ακόμα και η πρώτη θέση δεν έχει ακόμα κριθεί αφού σε περίπτωση που δε νικήσει τα πάντα είναι ανοιχτά (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΡΟΔΟΣ και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ). Μεγάλες μάχες θα δοθούν στην Πάτρα και στα Μέγαρα.
Στην Πάτρα , για ρεκόρ εισιτηρίων πάει η Παναχαϊκή εν όψει του αγώνα με τον Πλατανιά, καθώς έχουν διατεθεί περισσότερα από 8.000 κομμάτια από τις περίπου 11.000 που έχουν κυκλοφορήσει, και το γήπεδο της Αγυιάς θα είναι κατάμεστο. Ο αγώνας αυτός θα κρίνει κατά πολύ το μέλλον της ομάδας, δηλαδή αν θα πάρει την απευθείας άνοδο στη Football League ή θα προσπαθήσει να την κερδίσει μέσω των μπαράζ. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Κώστα Κύργιο στους Πατρινούς. Ο 21 ετών τερματοφύλακας των «κοκκινόμαυρων» υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και τέθηκε νοκ άουτ από την αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πλατανιά. Από κει και πέρα η ομάδα του Ηλία Φυντάνη κυνηγάει το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών στην κατηγορία, μιας και με τρίποντο κόντρα στους Κρητικούς θα φτάσει τα εννέα σερί. Στο στρατόπεδο των Κρητικών ο Τίμος Καβακάς ανακοίνωσε την αποστολή του Πλατανιά Σε αυτήν βρίσκονται οι Αθανασιάδης και Κατρανίτσας, που εξέτισαν τις τιμωρίες τους. Εκτός έμεινε ο τερματοφύλακας Βλαχάκης. Την αποστολή απαρτίζουν οι: Λιούρδης, Δασκαλάκης, Τζανής, Γεωργόπουλος, Παληγεώργος, Παπαδημητρίου, Κατρανίτσας, Αθανασιάδης, Τσοντάκης, Πότσι, Μουνάφο, Μιρτσέτα, Προβατίδης, Πιτσόκος, Μπαξεβάνης, Κατσικοκέρης, Μαρτσάκης.
Στα Μέγαρα ο Βύζας αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Ψαχνών στο ντέρμπι της ημέρας .Δύο απουσίες υπάρχουν για τον κόουτς του Βύζαντα Μεγάρων, Μουράτ Σεροπιάν, καθώς, εκτός πλάνων βρίσκονται οι Νταντάμης και Τσιμπανάκος. Από την άλλη ο Αντώνης Πριόνας δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Με τη γνωστή επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων αγωνιστικών θα παρατάξει την ομάδα του. Ο Ευβοιώτης τεχνικός δεν δείχνει διάθεση να αποχωριστεί το κλασικό πλέον για τον Ηρακλή 4-3-3, ενώ στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρίσκονται οι έντεκα που ξεκίνησαν και στο προηγούμενο ματς κόντρα στον Ασπρόπυργο. Αναφορικά με την παρουσία των οπαδών του συλλόγου των Ψαχνών, τα 300 εισιτήρια έχουν πλέον εξαντληθεί. Επιπλέον µέτρα ασφαλείας στο µατς µε τον Βύζαντα ζήτησε από τον πρόεδρο της ένωσης Σπύρο Καλογιάννη ο ισχυρός άνδρας του ευβοιώτικου σωµατείου Γιώργος Στούπας. Για την ασφαλή συνύπαρξη των οπαδών των δύο οµάδων είναι πιθανό να προβλεφθούν «νεκρές» ζώνες στις εξέδρες. Να σηµειωθεί ότι η αποστολή του Ηρακλή θα µεταβεί αυθηµερόν στα Μέγαρα και δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σε ξενοδοχείο.
Στον Πύργο ο Πανηλειακός υποδέχεται την Ρόδο. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι βαθμολογικά αδιάφοροι αλλά έχουν ως στόχο να τελειώσουν με θετικό αποτέλεσμα το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά τρεις απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο τεχνικός της Ρόδου, Δημήτρης Σπανός, στο σημαντικό εκτός έδρας ματς. Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων του κόουτς βρίσκονται ο τιμωρημένος Μανίκας, ο τραυματίας Τοπάλης και ο στρατευμένος Κραβαρίτης. Από εκεί και πέρα, η Ρόδος θέλει μόνο τρίποντο και περιμένει τυχόν γκέλα του Βύζαντα Μεγάρων απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών για να περάσει εκείνη στα play off.
Έπειτα από περίπου επτά μήνες η Κόρινθος επιστρέφει για να ρίξει την αυλαία των επίσημων υποχρεώσεών της στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης! Στο Δημοτικό Στάδιο θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο η «Μπάρτσα», όπως αποφάσισε η διοίκηση του ΤΑΠ. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένους Φραγκάκη και Σπυρόπουλο. Στο εν λόγω παιχνίδι θα πάρουν συμμετοχή και νέοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ξανά αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που η ομάδα του Ισθμού αγωνίσθηκε στο Δημοτικό ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2010 στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών που είχε λήξει 0-0. Έκτοτε, όλα της τα ματς τα έδινε στο γήπεδο του Συνοικισμού! Χωρίς τους τιμωρημένους Κριαρά, Σεμερτζίδη, Τσούπρο και Τουρνά θα παραταχθεί ο Ασπρόπυργος στην Κόρινθο, και έτσι ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Γιώργος Σαββίδης, αναμένεται να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αγωνίζονται Χανιά και Παναιγιάλειος, αφού και οι μεν Κρητικοί έχουν καταφέρει αυτό που ήθελαν, δηλαδή την παραμονή, ενώ ο δε Παναιγιάλειος βγήκε εκτός στόχου της ανόδου. Άλλωστε η δεύτερη ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν και βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Από τους Κρητικούς δεν παίζουν οι τιμωρημένοι Τσεσμελής και Μποχώνης, ενώ από την άλλη αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν αλλά η αποστολή θα αποτελείται από 13 παίκτες.
Αρκετοί θα είναι οι απόντες από τον αγώνα του ΠΑΟ Ρουφ με την Χερσόνησο. Από τους γηπεδούχους θα λείψει ο τιμωρημένος Πέτρου και οι τραυματίες Πλυθίδης, Γιουβανέλης
Βέβαια δεν υπάρχει ενδιαφέρον στην... ούρα, καθώς εκεί τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και μερικές αγωνιστικές, οπότε πριν από το σφύριγμα του διαιτητή για την σέντρα οι ομάδες που από του χρόνου θα αγωνίζονται στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, ήδη το ξέρουν, άλλωστε οι δύο έχουν παραιτηθεί εδώ και καιρό (Αγία Παρασκευή, Κεραυνός Κερατέας) έτσι Απόλλων Σμύρνης και Αίας Σαλαμίνας παίρνουν ακοπα τριποντα στα «χαρτιά»..

Η τελευταία (30ή) αγωνιστική
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΡΟΔΟΣ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΑΟ ΧΑΝΙΑ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΠΑΟ ΡΟΥΦ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ-ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Όλοι οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 17:00.