Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Επειδή γίνονται παρεξηγήσεις από όσους δεν γνωρίζουν ή από όσους δεν κάνουν τον κόπο να πληροφορηθούν, για το τι περνάει και τι όχι από τη Βουλή και από την Ευρωβουλή.
Επισημαίνονται τα εξής:

Πρώτον: Η δέσμη των 6 νομοθετικών προτάσεων για την Οικονομική Διακυβέρνηση "πάει" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα δε νομοθετήματα θα πρέπει να θεσπιστούν τον Ιούνιο του 2011.

Δεύτερον: Το Σύμφωνο για το Ευρώ + υπεγράφη από 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι διακυβερνητική απόφαση και δεν "πηγαίνει" στα Εθνικά Κοινοβούλια.
Τα συμμετέχοντα κράτη - μέλη δεσμεύονται να καταθέσουν τις δράσεις για την επίτευξη των στόχων του Συμφώνου στα Προγράμματα Σταθερότητας και Σύγκλισης και στα Εθνικά Προγράμματα Μεταρρυθμίσεων που θα υποβληθούν και θα αξιολογηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.

Τρίτον: Οι συμφωνίες για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και των
τροποποιήσεων της συμφωνίας του προσωρινού, θα πρέπει, σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, να υπογραφούν πριν από το τέλος του Ιουνίου του 2011.
Οι αλλαγές του Προσωρινού πρέπει να εγκριθούν άμεσα μετά τον Ιούνιο από τα κράτη-μέλη καθώς θα ισχύουν από τώρα. Για τον Μόνιμο χρειάζεται αναθεώρηση της Συνθήκης με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα.
Τα κράτη - μέλη πρέπει να κινήσουν τις εθνικές διαδικασίες έγκρισης του μέχρι το τέλος του 2012, ώστε να τεθεί η συμφωνία σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2013.

 Έκθεση της EE, ΕΚΤ και ΔΝΤ για την ενισχυση της απασχόλησης στην Ιρλανδία

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ
(14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009)
«Λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν τεράστιες σπατάλες, πελατειακής φύσης. Σας δίνω παραδείγματα: υπάρχουν σπατάλες όταν έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους. Σας λέω ένα μικρό παράδειγμα: εάν εισπράξουμε ένα ποσοστό από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους, θα έχουμε τεράστια έσοδα, τεράστια οικονομία, νοικοκύρεμα».
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009)
 «Πολλοί είχαν προεξοφλήσει πως θα αθετήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θέλουμε να τους απογοητεύσουμε. Κάνουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε συνεπείς σε όλα».
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ (14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010)

«Θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Και αυτά τα λεφτά θα πηγαίνουν σε βασικές προτεραιότητες για τον Έλληνα πολίτη».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2010 (23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009)

«Είμαστε υποχρεωμένοι, όχι μόνο να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, για λόγους πολιτικής συνέπειας, αλλά είμαστε και υπερήφανοι που τιμούμε τις δεσμεύσεις μας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009)
 «Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχωρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει»






ΓΙΑ ΔΝΤ –ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
(11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009)
 « Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010)
«Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη».
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒLOOMBERG
(29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010)
«Δεν ζήτησα ποτέ οικονομική ενίσχυση ούτε από τον Νικολά Σαρκοζί, ούτε από την Άνγκελα Μέρκελ. Πιστεύω ότι συμφωνούμε απόλυτα σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε για να βάλουμε σε τάξη το σπίτι μας, και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN
(15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010)
«Εμείς δεν ζητήσαμε να μας χορηγηθεί οικονομική βοήθεια. Αυτό που ζητήσαμε ήταν στήριξη και κυρίως να μας δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος και η πολιτική στήριξη, ώστε να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας και τα όποια μέτρα χρειαζόταν να ληφθούν».

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ