Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγο ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, αρμόδιος για τα έσοδα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την παραίτησή του με το που προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες. Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Γεωργακόπουλος επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της παραίτησης είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων με τον υπουργό Οικονομικών.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτο ο κ. Γεωργακόπουλος οδηγήθηκε σε παραίτηση κυρίως λόγω της ελάχιστης προόδου που έχει σημειωθεί στον τομέα των εσόδων.

Η καθίζηση των δημοσίων εσόδων  και η ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή την παραίτηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται εδώ και καιρό.

Είναι γνωστές οι άσχημες προσωπικές σχέσεις του κ. Γεωργακόπουλου με τον τσάρο της ελληνικής οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην παραίτησή του. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο κ. Γεωργακόπουλος εδώ και καιρό διατυπώνει παράπονα πως δεν μπορεί στην ουσία να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.

Με αφορμή λοιπόν και την υστέρησή τους, ο κ. Γεωργακόπουλος παραιτήθηκε καθώς δεν επιθυμεί να χρεωθεί στο πρόσωπό του η αποτυχία συγκέντρωσης χρημάτων στα κρατικά ταμεία.


newsit.gr