Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ​ΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ ΤΗΣ Ν.Δ. κας ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ - ΘΕΟΔΩΡΑΣ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟ​ΥΛΟΥ



Το World Economic Forum κατατάσσει τη Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ,
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ανάμεσα στους Young Global Leaders για το 2011

Photo
Τη Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενέταξε μεταξύ των Young Global Leaders για το 2011 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum –WEF), που διοργανώνει τις Συνόδους Ηγετών στο Νταβός. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα, το μεσημέρι, από το Φόρουμ των Young Global Leaders στη Γενεύη.

Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου συγκαταλέγεται μεταξύ των 11 πολιτικών, που περιλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 190 προσωπικοτήτων. Η διάκριση απονέμεται στην κα Αυγερινοπούλου, δικηγόρο ειδικευμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, για το περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έργο της. Η κα Αυγερινοπούλου, η οποία εξελέγη το 2009 Βουλευτής Επικρατείας, είναι σήμερα Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας.

Η κα Αυγερινοπούλου αποδεχόμενη τη διεθνή διάκριση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή μου στο Φόρουμ των Young Global Leaders του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τιμά ιδιαίτερα. Κυρίως όμως αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε, διεθνώς και με θετικό τρόπο, θέματα ανάπτυξης της Ελλάδας, να διερευνήσουμε τη δυνατότητα νέων λύσεων στα σημερινά οικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα και να αναδείξουμε τη δυναμική και την προοπτική των νέων ανθρώπων της χώρας μας».

Ο τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες, οι οποίες έχουν τη δυναμική να συμβάλουν στη διαμόρφωση σύγχρονων πολιτικών για τη βελτίωση της κατάστασης του πλανήτη. Οι τιμώμενοι είναι κάτω των 40 ετών, προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, διακρίνονται για την κοινωνική προσφορά τους και διαθέτουν επαγγελματική καταξίωση.

Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από ανώτατα στελέχη των ισχυρότερων ΜΜΕ του κόσμου. Τόσο της Επιτροπής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ, προεδρεύει η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας. Πρόεδρος και Ιδρυτής του Φόρουμ των Young Global Leaders είναι ο Καθηγητής Οικονομικών κ. Κλάους Σουάμπ, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Το Φόρουμ των Young Global Leaders συνιστά ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, το οποίο διαθέτει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα και να διαμορφώσει στο μέλλον, την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

ndpress@nd.gr