Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η στέψη του «Θρύλου» μετατέθηκε για την επόμενη αγωνιστική. Τα έφερε όλα... Τούμπα. και έχασε με αυστηρό πέναλτι 2 - 1 από τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που  έχει νικήσει φέτος δύο φορές, τον Ολυμπιακό καθώς τον νίκησε (ξανά) (2-1) στην Τούμπα ,  με τους «ερυθρόλευκους» να φωνάζουν για τη φάση του πέναλτι ανατρέποντας το προβάδισμα των φιλοξενούμενων και η στέψη των «ερυθρόλευκων» μετατέθηκε για την επόμενη αγωνιστική...
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 12' με τον Τζιμπούρ, ο Κουτσιανικούλης ισοφάρισε στο 45' με το «τσαφ» του Πάρντο και ο «δικέφαλος» πήρε τη νίκη με το πέναλτι του Βιτόλο (71') που υπέδειξε ο Κωνσταντινέας στο... άγγιγμα του Αβρ. Παπαδόπουλου στον Βιεϊρίνια.
Στο α' ημίχρονο το θέαμα ήταν κακό... Είδαμε τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά, να προηγείται με 1-0 στο 12' με τον Τζιμπούρ, στο 16' ο Ζαϊρί υπό την πίεση του Γκαρσία να χάνει ένα... άχαστο γκολ και μετά φτάσαμε στο 44' για να ξαναδούμε φάση! Ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, ο Τζιμπούρ έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε από πλάγια θέση με τον Σαβίνι να διώχνει πάνω στη γραμμή και να αποσοβεί το 0-2 και στην κόντρα ήρθε η ισοφάριση! Στην κόντρα ο Ρόμενταλ έκανε το πρώτο λάθος, ο Φωτάκης έβγαλε τον Κουτσιανικούλη στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, Πάρντο στο ημικύκλιο της περιοχής στην προσπάθεια του να απομακρύνει πέτυχε τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε με σουτ να γράψει το 1-1. Ο «δικέφαλος» βγήκε στην κόντρα με όλο τον Ολυμπιακό να έχει ανέβει για το κόρνερ κι ο ταχύτατος Κουτσιανικούλης πίεσε τον Πάρντο που βγήκε εκτός περιοχής για να διώξει, έκανε «τσαφ» κι ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πλάσαρε σε κενή εστία για να κάνει το 1-1 με το φινάλε του ημιχρόνου! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του «Κούτσια» με την φανέλα του ΠΑΟΚ.
Στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η ομάδα του Χάβου ανέκτησε το χώρο του κέντρου κι έκανε τρεις φάσεις μέσα σε 6 λεπτά (47'-53') για να σκοράρει, ωστόσο, δεν τα κατάφερε με κορυφαία φάση το οριζόντιο του Ετο στο 48'.
Στο 58' ο Χάβος έριξε στο ματς τον Βιεϊρίνια αντί του Φωτάκη κι ο «δικέφαλος» έγινε ακόμα πιο επικίνδυνος, ενώ 10 λεπτά αργότερα μπήκε κι ο Σαλπιγγίδης και οι γηπεδούχοι έγιναν ακόμα πιο επιθετικοί. Τελικά, ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων δικαιώθηκε που έριξε στο ματς τους δυο προαναφερθέντες, καθώς δημιούργησαν ρήγματα.
Σε μια φάση εξ αυτών, ο Βιεϊρίνια έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Αβρ. Παπαδόπουλος... ακούμπησε τον Πορτογάλο που έπεσε στην περιοχή κι ο Κωνσταντινέας έδωσε το αυστηρό πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά τη νίκη, με τον Βιτόλο να νικά τον Πάρντο στο 71'.
Μετά το γκολ ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Ουρτάδο αντί του κουρασμένου Ιμπαγάσα και τον Πάντελιτς αντί του Ρόμενταλ, όμως η εικόνα των «ερυθρόλευκων» δεν βελτιώθηκε και η μοναδική καλή φάση ήρθε στο 90+3' με το φάουλ του Χολέμπας που πέρασε ελάχιστα άουτ…
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς (77' Τσουκαλάς), Κουτσιανικούλης, Φωτάκης (58' Βιεϊρίνια), Μουσλίμοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μανιάτης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλπμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού (63' Φουστέρ) , Ιμπαγάσα (72' Ουρτάδο), Μοντέστο, Ζαϊρί, Ρόμενταλ (73' Πάντελιτς), Τζιμπούρ.

ΑΕΚ - Καβάλα 1-0

Σε ένα μέτριο ματς, η ΑΕΚ με χρυσό σκόρερ τον Νάτσο Σκόκο πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Καβάλας που έπαιζε από το 53' με δέκα παίκτες. Αύξησε τη διαφορά ο δικέφαλος και στην βαθμολογία των πλέι οφ.
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Νταντόμο, Μίτσελ, Λαγός, Μπερνς (1η στο 55'), Λυμπερόπουλος, Μπάχα (3η στο 70'), Γκέντσογλου (2η στο 62').
Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πέρτζελ (3η στο 84'), Περεϊρίνια (1η στο 46'), Ρίος (2η στο 75), Νικουλάε, Καρντόζο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Αμπντούν