Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας από την κατεδάφιση γέφυρας στη ΝΕΟ Αθηνών- Πατρών


Από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας αναφέρεται: «Γνωρίζεται ότι στα πλαίσια κατεδάφισης με μηχανικά μέσα της γέφυρας Άνω Διάβασης Α-103 στη Χ/Θ 88,500 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (19-01-2011) και ώρα 15:00 και προκειμένου διασφαλιστεί ο απαιτούμενος χώρος για την ασφαλή κατεδάφιση αυτής, αλλά και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και πρόληψης τροχαίων και άλλων ατυχημάτων, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας για τον ολιγόωρο αποκλεισμό της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών.


Συγκεκριμένα:

Α) Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:


Κατεύθυνση προς Πάτρα:


Η διαδρομή παράκαμψης θα ακολουθεί την έξοδο από την Ε.Ο. στον Α/Κ Αρχαίας Κορίνθου μέσω του αντίστοιχου κλάδου – δεξιά στροφή στην οδό που οδηγεί μέσω Άνω Διάβασης στην Π.Ε.Ο. – δεξιά στροφή στον κλάδο της Π.Ε.Ο. προς Κιάτο – πορεία προς τα Β.Δ. επί της Π.Ε.Ο. (και της οδού Εθν. Αντιστάσεως , που αποτελεί την προέκταση της εντός του Κιάτου) για 15 χλμ περίπου, έως το κέντρο της πόλης – διέλευση μέσω των οδών Αστερή Κοβατζή – Λυκούργου – Ελ. Βενιζέλου – αριστερή στροφή εισόδου στην οδό Πετμεζά και έξοδος από την πόλη του Κιάτου – προσέγγιση στον Α/Κ Κιάτου και αριστερή στροφή εισόδου στον κλάδο εισόδου στη Ν.Ε.Ο. (ρεύμα προς Πάτρα).


Κατεύθυνση προς Αθήνα:


Η διαδρομή παράκαμψης θα ακολουθεί την έξοδο από την Ε.Ο. μέσω προσωρινής σύνδεσης περί τη Χ/Θ 100.800 – διέλευση μέσω υφιστάμενης γέφυρας Κ.Ο.12 πάνω από το προαστιακό και στροφή αριστερά προς το ΔSR16 – στροφή δεξιά στην οδό Μπακογιάννη , που οδεύει προς τα Β.Α. μεταξύ των οικισμών Πουλίτσα και Κρήνες – συνέχεια επί της επέκτασης της (οδός Στρατηγών ) και διέλευση παρά το ανατολικό άκρο του οικισμού Κοκκώνι δεξιά στροφή στην Π .Ε.Ο. –πορεία προς τα ανατολικά επί της Π.Ε.Ο. για ένα μήκος περί τα 10 χλμ –αριστερή στροφή εισόδου στην οδό που οδηγεί από την Π.Ε.Ο. στον Α/Κ Αρχαίας Κορίνθου – προσέγγιση του Α/Κ και είσοδος στην Ε.Ο. προς Κόρινθο – Αθήνα μέσω της αντίστοιχης ράμπας.


Ειδικά για τα οχήματα μεγάλου μήκους (> 13μ.) θα υποδεικνύεται, μέσω πληροφοριακής σήμανσης να εξέρχονται νωρίτερα στο Α/Κ Κιάτου και μέσω της Π.Ε.Ο. να εισέρχονται ξανά στη Ν.Ε.Ο. μέσω του Α/Κ Αρχαίας Κορίνθου.


Β) Διαχείριση κυκλοφορίας:


Ώρα 15:00: Έναρξη του ολικού αποκλεισμού της Ν.Ε.Ο. και των εκτροπών κυκλοφορίας προς την Π.Ε.Ο. στον Α/Κ Αρχ. Κορίνθου, για την κατεύθυνση προς Πάτρα.


Ώρα 15:20: Έναρξη του ολικού αποκλεισμού της Ν.Ε.Ο. και των εκτροπών κυκλοφορίας προς την Π.Ε.Ο. στην προσωρινή έξοδο περί την Χ/Θ 100.800 της Ν.Ε.Ο. για την κατεύθυνση προς Αθήνα .


Ώρα 15:40: Έναρξη κατασκευής του επιχώματος προστασίας της ΝΕΟ από τα προϊόντα κατεδάφισης και έναρξη εργασιών καθαίρεσης γέφυρας, και διάνοιξη τάφρου αγωγού άρδευσης .


Ώρα 07:00 της 20-01-2011 απόδοση της ΝΕΟ σε πλήρη λειτουργία μετά τον καθαρισμό της.


Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση οι προαναφερόμενοι χρόνοι αποκατάστασης της κυκλοφορίας στις Ν.Ε.Ο. και Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών δύναται να παραταθούν και σε κάθε περίπτωση να υποδειχθούν από το αρμόδιο Κέντρο Ελέγχου της Επιχείρησης , σύμφωνα με την εξέλιξη της επιχείρησης».