Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε 3 - 1 την Προοδευτική Περιγιαλίου

Με νίκη με σκορ 3 – 1 ξεκίνησε ο Αστέρας Δερβενίου τους αγώνες του στο ανακαινισμένο γήπεδο Δερβενίου. Η επιστροφή του Αστέρα στο "σπίτι" του μετά από ενάμισι χρόνο και η εξαιρετική εμφάνισή του (κυρίως στο α’ μέρος) χαροποίησε τους πολλούς φίλους του, που ξαναείδαν την ομάδα τους στην φυσική της έδρα της να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Τα έργα ανακαίνισης (τεχνητός χλοοτάπητας, νέα αποδυτήρια, σκεπαστή κερκίδα, προβολείς, περίφραξη), η νέα ολοκαίνουργια στολή και η θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων του, φαίνεται ότι συνεπήραν τους παίκτες του Αστέρα που έπιασαν καταπληκτική απόδοση μέχρι το 35ο λεπτό και “κατάπιαν” την άτυχη Περιγιαλίου, πετυχαίνοντας τα τρία τους τέρματα. Η Προοδευτική συνήλθε από την αρχική της σαστιμάρα και έτσι στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ρυθμούς και ο αγώνας απέκτησε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τελικά η πρώτη νίκη του Αστέρα, μετά από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες, ικανοποίησε δεόντως παράγοντες, παίκτες και φιλάθλους.

Ο Γερμάνοφ στο 6’ έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς της Προοδευτικής και με εξαιρετική προσπάθεια, αφού ελευθερώθηκε από δύο αντιπάλους, πέτυχε με δυνατό σουτ το πρώτο τέρμα του Αστέρα. Ο Αστέρας συνέχιζε να πιέζει, κερδίζοντας κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή της Προοδευτικής, περιορίζοντάς τη σε παθητικό ρόλο. Στο 22’ ο Βορινιώτης δεχόμενος πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή της Προοδευτικής εξαιρετική μπαλιά του Κουτρούλη πίσω από την άμυνα, με συρτό σουτ στην απέναντι γωνία - δοκάρι και μέσα – πέτυχε το 2 – 0. Στο 33’ ο Πιλιαφάς ελίχθηκε από δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου ο Τσιπάς πέτυχε το 3 – 0. Ο Αστέρας κατέβασε ρυθμό μετά το τρίτο του τέρμα και στο 41’ ο Τσάκωνας πέτυχε με ωραίο απευθείας χτύπημα φάουλ από πλάγια αριστερά το 3 – 1, ένα τέρμα για το οποίο ο Ζώης φέρει ευθύνη γιατί το δέχτηκε στη γωνία του.

Στο β’ μέρος η Προοδευτική ξεκίνησε τον αγώνα με περισσότερο ενθουσιασμό και ανάγκασε τον Αστέρα να προσέξει ιδιαίτερα την άμυνά του. Οι αμυντικοί παίκτες του Αστέρα (Δάνης σε ρόλο ελεύθερου, Ρούτσης, Βορινιώτης και Λαφαζάνος) καθώς και ο σταθερότατος Ζώης (που σε όλες τις φάσεις που χρειάστηκε ήταν πολύ καλός) έπιασαν εξαιρετικό παιχνίδι και δεν άφησαν την Προοδευτική να ελπίζει. Αντίθετα ο Τσιπάς τρεις φορές δεν μπόρεσε να σκοράρει ύστερα από ενέργειες του Γερμάνοφ – τη μια φορά απέτυχε να πλασάρει μιας και η μπάλα κόλλησε ανάμεσα στα πόδια του, τη δεύτερη είχε κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι και την τρίτη σούταρε απελπιστικά άουτ από καλή θέση. Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος, δηλαδή η μεν Προοδευτική να επιτίθεται για να πετύχει το τέρμα που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι και ο Αστέρας να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να πετύχει το τέρμα που καθόριζε οριστικά τη νίκη του.

Ο διαιτητής κ. Χονδρόπουλος έκανε εκατέρωθεν τα λαθάκια του, όπως και οι βοηθοί του κ. Κριτσιώνης και Πυργάκης. Η διαιτητική τριάδα ανάγκασε αρκετές φορές τους πάγκους και των δύο ομάδων να διαμαρτυρηθούν με τις αποφάσεις της.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Λαφαζάνος, Μετεβελής, Βορινιώτης (88’ Ψυχογιός), Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Πιλιαφάς (90’ Μερκούρης), Γερμάνοφ, Τσιπάς, Κουτρούλης (89’ Γώγος).