Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας στην Π. Ε.Κορινθίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας την Παρασκευή 28/1/2011 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Άγγελος Μανωλάκης, ο πρώην Νομάρχης Κορινθίας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Α. Παπαφωτίου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Α Παπαγγελόπουλος, Ε. Αδάμ-Σπανογιάννη, Ν. Πετρόπουλος, Κ.Λέγγας, Μ. Σούκουλη, Θ. Πισιμίσης, Ν.Βραχνός, Α. Καραχοντζίτης, Σ. Παπαθεοφάνους. Μηνύματα με ευχές για το νέο έτος προς τους εργαζόμενους έστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, η βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Φαρμάκη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης.
Στην παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, όπου συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση, τόνισε τα εξής: «Σεβασμιότατε , σεβαστοί πατέρες , κύριε βουλευτά , κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι , φίλες και φίλοι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας , φίλες κ φίλοι της Πολεοδομίας, που μπορεί προς το παρόν να συστεγαζόμαστε, αλλά εμείς εξακολουθούμε να σας αγαπάμε , χρόνια πολλά σε όλους με υγεία ευτυχία , ατομική και οικογενειακή .
Ιδιαίτερες ευχές για τους πρώτους Διευθυντές και τους Τμηματάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που χθες τοποθετήθηκαν , για γνώση και δύναμη στην ολοκλήρωση των καθηκόντων τους, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στους πολίτες .

Είναι μια καινούρια αρχή, είναι ένα νέο ξεκίνημα με ένα νέο θεσμό, στον οποίο τις ελπίδες τους έχουν εναποθέσει οι πολίτες για μια καλύτερη Δημόσια Διοίκηση. Με την καλλικρατική Περιφέρεια , σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες , ξεκινάμε με την ευλογία και τις ευχές της εκκλησίας μας , των εκπροσώπων της , αλλά πάνω από όλα με δύναμη, με αισιοδοξία και με πίστη πως αυτός ο καινούριος θεσμός θα σταθεί γρήγορα στα πόδια του, ξεπερνώντας τις αντιξοότητες και τα προβλήματα για να λειτουργήσει, όχι για εμάς , αλλά πάνω από όλα αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, σε μία εποχή που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι πολίτες και η κοινωνία το έχουν ανάγκη .
Αιχμή του δόρατος στη νέα προσπάθεια, στο στήσιμο του νέου θεσμού είναι οι εργαζόμενοι. Αλλάζουμε νοοτροπία και αντίληψη, αλλάζουμε συνείδηση και συμπεριφορές στις σχέσεις μας με τους πολίτες , τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας .
Ο κύκλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έκλεισε και μαζί του έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για την χώρα μας και ανοίγει μια καινούρια πορεία. Για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας , δίνουμε συναγωνιστικά το χέρι σε κάθε εργαζόμενο δεσμευόμενοι απέναντι του σε διάλογο, σε ανοιχτές πόρτες και σε ανοιχτά αυτιά , αλλά απαιτούμε περισσότερη δουλειά, περισσότερη προσπάθεια , βελτίωση και των υπηρεσιών μας και της δομής μας και της λειτουργικότητας μας .

Αυτά που ζητάμε θα τα κάνουμε πράξη πρώτοι εμείς και στην συνέχεια θα τα συζητήσουμε με τους εργαζόμενους .
Από την επόμενη εβδομάδα, από την Δευτέρα με αποκατεστημένη την οργανωτική δομή ξεκινάει σε άμεση συνεργασία και με διαρκή διάλογο μεταξύ μας η καινούρια προσπάθεια και η καινούρια πορεία. Φίλες και φίλοι εργαζόμενοι, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι και εσείς και εμείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ΜΑΖΊ μπορούμε να στήσουμε την Αιρετή Περιφέρεια, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ως αναπτυξιακό κέντρο για ολόκληρο το νομό Κορινθίας και ταυτόχρονα ως καταφύγιο για πολίτες και κοινωνία που αυτή την εποχή δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Κλείνοντας, ο Σεβασμιότατος σας εξήγησε την σημασία του θεσμού της αγιοβασιλιάτικης πίτας και την ιστορία της , εγώ θα σας εξηγήσω την σημασία των φλουριών της αγιοβασιλιάτικης πίτας . Υπάρχουν 5 φλουριά τα οποία αντιστοιχούν σε 3 μέρες άδειας για κάθε εργαζόμενο που θα τα κερδίσει . Εύχομαι καλή τύχη, υγεία και χαρά σε εσάς και τις οικογένειές σας και καλή δύναμη στην νέα προσπάθεια. Σας ευχαριστώ θερμά.
Παράλληλα, παρεμβάσεις έκανε ο βουλευτής Κορινθίας κ. Α. Μανωλάκης, ο πρώην Νομάρχης Κορινθίας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Ταγαράς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Α. Παπαφωτίου.