Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Π Τατούλη στην Κορινθο

«Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα γιορτής. Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα νίκης. Νίκης για την Πελοπόννησο», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την κεντρική του ομιλία στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κορίνθου στην Κόρινθο.
Ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια του λόγου του ανέπτυξε στους Κορίνθιους το σχέδιο δράσης και τους στόχους που έχει θέσει για την επιτυχημένη πορεία της περιφέρειας. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις ανησυχίες και στους προβληματισμούς που αφουγκράστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και θέτοντας τις παραμέτρους του σχεδίου, επεσήμανε ότι υπάρχουν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου και θα δοθούν μόνο με σκληρή προσπάθεια και σοβαρή αντιμετώπιση, κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία με την εφαρμογή του Καλλικράτη όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά: «Η κρίση της χώρας είναι ταυτόχρονα και κρίση αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο σε επίπεδο περιφερειακών δομών. Σήμερα είναι στο χέρι της Νέας Περιφέρειας να αποκτήσει τη δική της, ξεχωριστή ταυτότητα, τη δική της αξιόπιστη υπόσταση, τη δική της αυτόνομη αναπτυξιακή διαδρομή τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και στη διεθνή σκηνή. Αυτή τη δυνατότητα μας εξασφαλίζει ο νέος θεσμός». Στο σημείο αυτό ο κ. Τατούλης υπογράμμισε: «Το στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε είναι διπλό. Πρώτα να εξασφαλίσουμε ότι οι αναταράξεις που πάντα φέρνει μαζί μια μεταρρύθμιση δεν θα φρενάρουν την αγορά. Και από την άλλη να αρπάξουμε τις ευκαιρίες οι οποίες δεν θα μας περιμένουν».
Στο ερώτημα πώς θα βρεθούν τα χρήματα για τις απαραίτητες αλλαγές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε ξεκάθαρη απάντηση:
«Με την ίδια μεθοδικότητα που σχεδιάσαμε τους στόχους, θα κινηθούμε και στην εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων. Από το 1.5 δις Ευρώ που έχουμε κοστολογήσει το σύνολο των παρεμβάσεων μας, τα μισά περίπου θα καλυφτούν από τους θεσμοθετημένους τακτικούς πόρους, καθώς και το ΕΣΠΑ. Για τα υπόλοιπα μισά, θα απευθυνθούμε απευθείας τόσο στις Βρυξέλες για να αξιοποιήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όσο και στην ελεύθερη αγορά για άντληση κεφαλαίων από Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα».
Τέλος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους Κορίνθιους πολίτες να κάνουν μαζί το όραμα της Νέας Πελοποννήσου πράξη και υπογράμμισε «Το όνομα «Πελοπόννησος» μπορεί να αποκτήσει πια τη δική του φήμη. Μια φήμη που θα σηματοδοτεί ένα υγιές περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ένα ευέλικτο και σύγχρονο μικρό κράτος χωρίς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, έναν φιλικό προορισμό για ξένες επενδύσεις, έναν τόπο που θα εξασφαλίζει ποιότητα ζωής, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά για τους πολίτες της».

Η Ομιλία του Γ. Δέδε
Της ομιλίας του κ. Τατούλη προηγήθηκε η τοποθέτηση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Σ’ αυτές τις εκλογές θα στηρίξουμε στελέχη που μέσα από την προσωπική και πολιτική τους διαδρομή απέδειξαν το στέρεο της ηθικής τους αρματωσιάς, των αξιών και των αρχών τους. Πολιτικούς που διαθέτουν όραμα και έμπνευση, που μπορούν να αφουγκράζονται τα μηνύματα των καιρών και τις ανάγκες της κοινωνίας.. Θέλω να είμαι παρών και πρωταγωνιστής στη μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Περιφέρειας, ισότιμης των Περιφερειών της Ευρώπης».
Ανάμεσα στα έργα που παρουσίασε ο κ. Δέδες ως προτεραιότητες για το νομό Κορινθίας διακρίναμε τα εξής: «Ο αγωγός του φυσικού αερίου θα αλλάξει όλο το ενεργειακό τοπίο όπως το ξέραμε και παράλληλα την μορφή της οικονομίας στην περιοχή μας. Θα ενισχύσει τις υποδομές της Κορινθίας και σε συνδυασμό με τις θεσμοθετημένες από τους Δήμους βιομηχανικές και βιοτεχνικές ζώνες, θα ενισχύσει την προσπάθεια να έρθουν νέες μονάδες, νέες επιχειρήσεις και ιδιωτικά κεφάλαια που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Προτάσεις για την τουριστική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας με την ανάδειξη των μεγάλων μνημείων, όπως η Διώρυγα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο έχουμε καταθέσει και περιλαμβάνει ένα μεγάλο πολυθεματικό πάρκο, που θα καλύπτει πολιτιστικές, τουριστικές, τεχνολογικές και περιβαλλοντικές δράσεις.
Όλα αυτά με απόλυτη προσήλωση στην αρχή της διαφάνειας και τρεις δεσμεύσεις, τρία συμβόλαια τιμής: Όλοι όσοι εκλεγούμε από την πρώτη μέρα της θητείας μας, θα καταθέσουμε στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες μας, ώστε να κρίνει ο πολίτης την διαδρομή καθενός σε όλη την θητεία του.
Δεύτερον, θα περικόψουμε δραστικά τις μη παραγωγικές δαπάνες και θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού, όποτε κρίνεται απαραίτητο, ώστε να βρίσκουμε πόρους για ενίσχυση των μηχανισμών πρόνοιας.
Τρίτον θα δημοσιοποιούμε κάθε δαπάνη της περιφέρειας, όχι μόνο στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και στο διαδίκτυο, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης που πάει και το τελευταίο ευρώ, ποια είναι η σκοπιμότητα της δαπάνης και ποιος είναι ο προμηθευτής ή ο εργολάβος που αναλαμβάνει κάθε έργο».
ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 03 Νοεμβρίου θα περιοδεύσει στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Τατούλης θα επισκεφτεί στις 9π.μ. τις βιομηχανικές μονάδες στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα παραστεί στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας στο ύψος Καλογερικού, που θα πραγματοποιηθούν στις 12μ.μ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7μ.μ. ο κ. Τατούλης θα επισκεφτεί την Σπάρτη για την προγραμματισμένη κεντρική ομιλία του στο ξενοδοχείο SPARTA INN (Θερμοπυλών 105).