Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αντώνης Σαμαράς γιά το Δημήτρη Δράκο :«Kεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ολόκληρη την Ελλάδα»


Ως «κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ολόκληρη την Ελλάδα» περιέγραψε το Δημήτρη Δράκο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε τοποθέτησή του που έκανε την Παρασκευή 8/10, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας, παρουσία του ίδιου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποποννήσου, του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη, του νομάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, καθώς και κλιμακίου υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Β’ Αθήνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και βουλευτές από νομούς της Περιφέρειας.


«Ο κόσμος θέλει ελπίδα και όχι φόβο. Εμείς προσφέρουμε ελπίδα και μπορούμε να είμαστε δυναμικοί για το αύριο. Με το Δημήτρη Δράκο έχουμε δικαίωμα να λέμε ότι είναι έντιμος και ότι είναι άνθρωπος που θα σταθεί όρθιος σε μια λαίλαπα που έρχεται» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς και κάλεσε όλους τους Αρκάδες να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μαζί με εκείνη του Κώστα Μανδρώνη για την Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την πολιτική του στήριξη και για τον υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, καθώς και να εκθιάσει το έργο του απερχόμενου νομάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αντ. Σαμαράς, ο Δ. Δράκος, ο Κ. Μανδρώνης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πολλά άλλα αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη, επισκέφτηκαν το προεκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου, περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, επισκέφτηκαν δεκάδες καταστήματα και συνομίλησαν με ένα πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων της πόλης.


ΜΕ ΝΙΚΟ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Νωρίτερα το πρωί, οι Αντ. Σαμαράς και Δ. Δράκος, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο, περιόδευσαν στο Ναύπλιο και επισκέφτηκαν το Συνεταιρισμό Αγροτικών Προϊόντων «Εσπερίδες» της Αργολίδας.

Στο νομό Αργολίδας ο Αντ. Σαμαράς έφτασε το βράδυ της Πέμπτης 7/10, με πρώτο σταθμό την πόλη του Άργους, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ, συνοδευόμενος από τους Δ. Δράκο, Β. Σωτηρόπουλο, υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους και αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη, περπάτησε στους δρόμους της πόλης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησαν με πολλούς κατοίκους, ενώ μετέβησαν και στο Επιμελητήριο Αργολίδας, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε την κεντρική πολιτική του τοποθέτηση.

Η κοινή περιοδεία των Αντ. Σαμαρά και Δ. Δράκου είχε αρχίσει το απόγευμα της Πέμπτης 7/10, με αφετηρία την πόλη της Κορίνθου και συνάντηση με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και νυν νομάρχη Νίκο Ταγαρά, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας. Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ο Δημήτρης Δράκος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Κόρινθο και πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Νομάρχη Κορινθίας και Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ταγαρά, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Σταύρου Δήμα. Στη διάρκεια και αυτής της συνάντησης, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε με θεσμά λόγια στις υποψηφιότητες του Δ. Δράκου και Ν. Ταγαρά, ενώ για τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», τόνισε και πάλι ότι αποτελεί «τον καλύτερο γνώστη των αυτοδιοικητικών θεμάτων, όχι μόνο στη Πελοπόννησο αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια».


ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΡΛΕΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Η κοινή περιοδεία των Αντ. Σαμαρά και Δ. Δράκου συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Σπάρτη, όπου μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα, συναντήθηκαν με το νυν νομάρχη Λακωνίας και υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης Κώστα Φούρκα και το νυν δήμαρχο Σπάρτης Χρήστο Πατσιλίβα.

Το Σάββατο 8/10, οι Αντ. Σαμαράς και Δ. Δράκος επιστρέφουν στην Αρκαδία και μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κ. Μανδρώνη θα μεταβούν στη Δημητσάνα (10 π.μ.), όπου θα συναντήσουν δήμαρχους της Γορτυνίας και μετά, θα μεταβούν στη Στεμνίτσα. Το πρόγραμμα, της περιοδείας ολοκληρώνεται στη Μεγαλόπολη, όπου θα έχουν συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Φουσέκη.


ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Το απόγευμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, θα περιοδεύσει στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στις 6.30 μ.μ. στην Κάτω Μελπεια, στις 7.00 μ.μ. στο Διαβολίτσι και στις 8.00 στο Μελιγαλά.

Την Κυριακή 10/10, θα παραμείνει στη Μεσσηνία και το πρωί στις 9.30 θα επισκεφθεί την αγορά Κοπανακίου και στις 12.30 θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της ΝΕΛΕ Μεσσηνίας.

Το απόγευμα θα μεταβεί στη Χώρα Μεσσηνίας, όπου θα παρακολουθήσει τον Εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Πολιούχου της Χώρας Νεομάρτυρα Αγ. Δημήτριου