Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει την Πελοπόννησο. Χθες επισκέφθηκε την Κόρινθο

Συναντήθηκε με τον Νίκο Ταγαρά και τον Δημήτρη Δράκο


Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες στις 6 το απόγευμα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς όπου συνοδευόμενος απο τον αντιπρόεδρο Σταύρο Δήμα , επισκέφτηκε τον Νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά στο νομαρχιακό μέγαρο όπου του επιφυλάχτηκε πολύ θερμή υποδοχή! Εκτός από τον Νομάρχη στην νομαρχία τον Αντώνη Σαμαρά περίμεναν και οι Κώστας Κόλλιας και Δημήτρης Δράκος.
Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα, μέσα σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένο χωρίς υποσχέσεις αλλά με απόψεις στέρεες με ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν και την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία όπως πρέπει, με ανθρώπους όπως τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δράκο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Ταγαρά»
Αμέσως μετά βγήκαν όλοι μαζί και περπάτησαν στους δρόμους της κορινθιακής πρωτεύουσας. Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε και το εκλογικό κέντρο του Κώστα Γιώτη , το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με τον Κ. Γιώτη τους συνδέει φιλία από το παρελθόν. Ο κ. Γιώτης τον υποδέχτηκε θερμά. «Έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή και στηρίζουμε τους ΑΞΙΟΥΣ και τις ΑΞΙΕΣ», ανέφερε ο κ. Σαμαράς σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που στηρίζει η ΝΔ από την Κορινθία ενώ δεν απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σε ότι έχει να κάνει με τις διαφορές των δύο υποψηφίων για την Περιφέρεια Τατούλη και Δράκου ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του κ. Δράκου και του κ. Τατούλη;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: "Ο ένας είναι αποδεδειγμένα και πετυχημένα αυτοδιοικητικός, ο άλλος είναι πολιτικά μεταλλαγμένος. Ο ένας είναι ο εκπρόσωπος του χώρου της Νέας Δημοκρατίας -αλλά και όχι μόνον- προχωράει και πολύ πέρα και εκφράζει έναν ευρύτατο κόσμο από κάθε πλευρά, γιατί είναι κατεξοχήν ανθρωποκεντρικός. Ο άλλος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, που δεν ξέρω καν αν τον θέλει".
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πως σχολιάζετε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που μίλησε για «εγκλήματα» της Ν.Δ. στην Ελληνική οικονομία;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πέρυσι, ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και μετά μας είπε ότι θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Σήμερα, μας λέει ότι, για τα δικά του σφάλματα, φταίει και πάλι η Ν.Δ. Και τότε έλεγε ψέματα. Και τώρα λέει τα ίδια ψέματα. Με μία διαφορά: Ότι τώρα πια τον έχει καταλάβει όλος ο κόσμος. Αυτή τη φορά όμως δεν πείθει τους πολίτες»
Μετά την Κόρινθο ο κ Σαμαράς μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Δράκο επισκέφτηκαν το Άργος.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φθάνοντας στο Αργος συναντήθηκε αρχικά με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου τον Εμπορικό Σύλλογο και οικονομικούς φορείς της περιοχής. Στη συνέχεια μιλώντας σε πολίτες που τον περίμεναν στο Επιμελητήριο Αργολίδας, είπε ότι δίνουμε μάχη στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα.
«Υπάρχει ελπίδα, Λέμε όχι στην Ελλάδα της κατάθλιψης και του λεξοτανίλ» τόνισε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τους πολίτες της Αργολίδας να στηρίξουν το Δημήτρη Δράκο στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ στους δήμους του νομού, λέγοντάς τους «μην αφήνετε να καλλιεργείται ο φόβος. Είμαστε το κόμμα της ελπίδας και της ανάπτυξης».
Ο Δημήτρης Δράκος, ανέφερε, είναι ο υποψήφιος της Αυτοδιοίκησης στη μάχη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, και από την άλλη είναι ο υποψήφιος του μνημονίου.
«Κηρύττουμε πόλεμο στο παραεμπόριο» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «που μαστίζει το εμπόριο παντού και λέμε όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό που κλείνει μαγαζιά».
Κάνοντας στη συνέχεια αυτοκριτική για το κόμμα του, σημείωσε πως «ίσως επί Νέας Δημοκρατίας χειριστήκαμε λάθος το θέμα» και πρόσθεσε πως το κράτος πρέπει να δει και να δώσει μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους ως αντίδοτο στη φοροδιαφυγή.
Από το ΕΣΠΑ, επισήμανε ο κ. Σαμαράς, πρέπει να δοθούν χρήματα στο ΤΕΜΠΕ για να ενισχυθεί η αγορά. Προτείνουμε είπε μέτρα με χαμηλό δημοσιονομικό κόστος για να ανασυσταθεί η αγορά, για έργα ανάπτυξης, όπως το λιμάνι του Ναυπλίου και το εκθεσιακό κέντρο Αργολίδας μέσω του ΣΔΙΤ.
Σήμερα Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα περιοδεύσει με τον Δημήτρη Δράκο σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 9 π.μ. επίσκεψη στο Νομάρχη Αργολίδας, στις 9.30 π.μ. στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργολίδας, στις 11 π.μ. επίσκεψη στον Νομάρχη Αρκαδίας και αμέσως μετά στην αγορά της Τρίπολης. Το απόγευμα στις 6.30 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Νομάρχη Λακωνίας και αμέσως μετά περιοδεία στην αγορά της Σπάρτης.