Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


Στο Δερβένι αυτή την στιγμή βρέχει ενώ δεν αποκλείεται κατά τις απογευματινές ώρες έως και τα μεσάνυχτα να σημειωθεί και πιθανή καταιγίδα . Βροχερός αναμένεται ο καιρός και την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου με περαιτέρω βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί . Η Θερμοκρασία που κυμαίνεται στους 17 βαθμούς θα σημειώσει πτώση.

Η ΕΜΥ
Σύμφωνα με δελτίο καιρού της ΕΜΥ, επισημαίνεται πως τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ σήμερα θα υπάρξει μείωση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα ασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Ελλάδα
Εν τω μεταξύ νέες ισχυρές καταιγίδες εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην βόρεια Ηλεία με ραγδαίες βροχοπτώσεις και έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις. Για πολλοστή φορά ιδιαίτερα μεγάλο ύψος βροχής καταγράφεται στο Βαρθολομιό. Ο μετεωρολογικός σταθμός έχει καταγράψει 70 χιλιοστά βροχής (70 τόνους νερό το στρέμμα) σε διάστημα μόλις μιας ώρας! Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν την επόμενη ώρα σε ολόκληρη την Ηλεία. Τοπικά θα είναι ισχυρά. Το Βαρθολομιό πλημμύρισε. Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης έχει πλημμυρίσει και σύμφωνα με το iliatora αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες που προσπαθούν αυτή την ώρα να απομακρύνουν τα νερά από τα μαγαζιά τους. Αρκετοί είναι οι δρόμοι της πόλης που έχουν πλημμυρίσει και ουκ ολίγα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ενώ περισσότερες από 10 κλήσεις είχε δεχθεί πριν από λίγο η πυροσβεστική, για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα στο Βαρθολομιό. Παραμένουν πλημμυρισμένοι αρκετοί δρόμοι.
Ζημιές αναφέρονται και σε χωριά πλησίον του Βαρθολομιού (Μάχου, Δήμητρα κλπ.) ενώ όπως ήταν αναμενόμενο για άλλη μία φορά επλήγησαν οι καλλιέργειες στην περιοχή. Τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα, μεγάλος όγκος εξακολουθεί να συρρέει από τα αρδευτικά κανάλια. Σπίτια, καταστήματα ακόμη πλημμυρισμένα. Μεγάλη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.