Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η περιοδείες του Γιώργου Δέδε

Το ξεκάθαρο στίγμα μιας ευρύτερης πολιτικής συνένωσης έδωσε από την Ευρωστίνη όπου περιόδευσε το Σάββατο το απόγευμα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» κ. Γιώργος Δέδες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κορφιώτισσα, τις Βρυσούλες, την Πιτσά, τα Ροζενά και τα Ροζενά συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων, ο κ. Δέδες υπερθεμάτισε για την βασική του δέσμευση να οδηγήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την Κορινθία έξω από την κρίση των αξιών, του πολιτικού ήθους και του οικονομικού αδιεξόδου στα οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. «Δεν έχουμε τις βασικές υποδομές που απαιτούνται στο νομό μας για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη», είπε.

Ο δρόμος Κιάτο – Γκούρα – Δερβένι
«Γεφύρι της Άρτας» χαρακτήρισε τον δρόμο Κιάτο – Γκούρα – Δερβένι που περιλαμβάνει και την παράκαμψη για τα Ροζενά ο κ. Δέδες. «Κινδυνεύει να μείνει εκτός Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης», είπε, «αν δεν κάνουμε άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις. Αυτός ο οδικός άξονας θα βοηθήσει στην πλήρη αξιοποίηση του δυτικού ορεινού όγκου της Κορινθίας και αναμένεται να διαμορφώσει μια διαφορετική αναπτυξιακή φυσιογνωμία στην ευρύτερη περιοχή».

Η συγκράτηση των υδάτων του Ζαχολίτικου ποταμού
Όσον αφορά την προοπτική της αποθήκευσης ενός μέρους των υδάτων του ποταμού για αρδευτικούς σκοπούς, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας δεσμεύτηκε για την εφαρμογή σοβαρής και στοχευμένης πολιτικής στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων και εξήγγειλε ότι το πώς διαχειριζόμαστε το νερό πλέον αποτελεί πρόβλημα ολόκληρης της Κορινθίας, τονίζοντας ότι η δημιουργία δικτύου μικρών φραγμάτων και επί μέρους παρεμβάσεις έως ότου περατωθεί το Φράγμα του Ασωπού, θα λύσουν ένα μέρος του προβλήματος του νερού.
Ροζενά: μύθος και πραγματικότητα
«Ερχόμενοι στο χωριό των Ροζενών», σχολίασε ο κ. Δέδες, «ήρθαμε προετοιμασμένοι να αντικρύσουμε μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης», Προγράμματα Αγροτουρισμού μένουν ανεκμετάλλευτα, ο βασικός οδικός άξονας δεν έχει υλοποιηθεί, το τοπικό γήπεδο δεν έχει καν χλοοτάπητα με αποτέλεσμα οι ντόπιοι αθλητές ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να προπονηθούν, η επέκταση των ορίων του οικισμού δεν έχει πραγματοποιηθεί…»

ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Εξαιρετική αποδοχή είχε την Κυριακή κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην περιοχή της Γκούρας, του Φενεού, της Καστανιάς, του Μεσσηνού και της Μοσιάς ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες.
Συνοδεία κλιμακίου Περιφερειακών Συμβούλων, μίλησε σε ένα ένθερμο ακροατήριο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ορεινή αυτή περιοχή. Ειδικά για την περιοχή του Φενεού και της Γκούρας, είπε ότι «υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να λειτουργούν πιλοτικά σε ζητήματα αγροτουριστικής ανάπτυξης και να είναι υπόδειγμα ανάδειξης και προώθησης τουριστικών προϊόντων». Πρότεινε μάλιστα την συνεργασία Πελοποννήσιων Ξενοδόχων και αγροτών για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων σε τουριστικές μονάδες ως έναν πρωτοποριακό τρόπο προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας.
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Το Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκαν την Τρίτη το πρωί ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον ανεξάρτητο Συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» και κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, μεταξύ των οποίων ο κ. Μιχαήλ Σαββανός – υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού και Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων. Ακολούθησε συνάντηση με την Διοικήτρια κ. Α. Σκέπερς και τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Πατσογιάννη.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης » κ. Γεώργιος Δέδες και κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων θα περιοδεύσουν ως εξής:
Την Πέμπτη 28-10-10:
• 18.30 στο Σολωμό
• 19.00 στην Ξυλοκέριζα
• 19.45 στα Εξαμίλια
• 20.30 στην Αρχαία Κόρινθο

Την Παρασκευή 29-10-10 θα περιοδεύσουν ως εξής:
• 19.00 στο Βέλο
• 20.30 στο Κιάτο


Οι φίλες και οι φίλοι του Γιώργου Δέδε, υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης» σας προσκαλούν την Παρασκευή 29/10/10 ώρα 23.00 στο Café Bar “Waves”
Λεωφ. Ποσειδώνος 36, Λουτράκι