Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Εκτροπή κυκλοφορίας στη ΝΕΟ από Δερβένι έως Ξυλόκαστρο

Λόγω κατεδάφισης γέφυρας στα Καριώτικα


Από τις 15:00 σήμερα και μέχρι τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης θα διαρκέσει ο ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Ξυλοκάστρου, λόγω των εργασιών με ελεγχόμενη χρήση εκρηκτικών υλών κατεδάφισης της γέφυρας «Άνω Διάβαση Α223» στα Καριώτικαστη χιλιομετρική θέση 124,400 .
Η κυκλοφορία προς την Κόρινθο θα εκτρέπεται από από την χιλιομετρική θέση 120,870 στον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών μέχρι την χιλιομετρική θέση 142,440 στον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου και η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εκτρέπεται επίσης στην παλαιά εθνική οδό από την προσωρινή έξοδο στην περιοχή της Λυγιάς έως τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου

Στο μεταξύ στις 3 Μαϊου, θα εκδικαστεί τελικά ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, η προσφυγή πολιτών της Αχαϊκής πρωτεύουσας και του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου «για το παράνομο της είσπραξης διοδίων στο δρόμο – καρμανιόλα Κορίνθου – Πάτρας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία Ολυμπία Οδός Α.Ε. ζήτησε αναβολή και η νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για τις 3 Μαίου του 2011. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τελευταία αναβολή και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την μαζική αγωγή της Ολυμπίας εναντίον 25 πολιτών από την Πάτρα, το Αίγιο, την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και από άλλα σημεία της χώρας, οι οποίοι αρνούνται την καταβολή διοδίων στην οδό Ελευσίνας – Πάτρας.