Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010


Με νωπά τα «τραύματα» από την ήττα στο Βόλο, την παραίτηση Μπάγεβιτς και την κακή ψυχολογία, η ΑΕΚ ήθελε στην Αγία Πετρούπολη να δείξει εγωισμό και ένα καλό πρόσωπο απέναντι στην Ζενίτ, στο ντεμπούτο του Χριστόφορου Κόλα.
Η ήττα με 4-2 από την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Europa League, είναι ένα βαρύ αποτέλεσμα, μεν, αλλά αφήνει στην ΑΕΚ μια γλυκόπικρη γεύση.

Το ματς άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ. Μόλις στο 1’ ο Χούμποτσαν πέτυχε το 1-0 και στο 13’ ο Μπρούνο Αλβες «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και σημείωσε το 2-0. Ο αιφνιδιασμός ήταν δεδομένος, οι Ρώσοι κυριαρχούσαν πλήρως και τα πράγματα έδειξαν ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν.

Ωστόσο, σταδιακά η «Ενωση» ανέβηκε μεσοεπιθετικά, δημιούργησε ευκαιρίες (18’ Λυμπερόπουλος, 25’, 33’ Τζιμπούρ) και δικαιώθηκε για την άνοδό της με το γκολ του Λυμπερόπουλου στο 37’. Ωστόσο αμυντικά είχε πολλά προβλήματα, με αρκετά λάθη και δέχθηκε 3ο γκολ στο 43’ με το πέναλτι του Λάζοβιτς. Ωστόσο έχει δικαιολογημένα παράπονα, καθώς ο Μπιστρόφ πήρε τη μπάλα με το χέρι πριν την ανατροπή του από τον Νασούτι, ο οποίος, μάλιστα αποβλήθηκε!

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Κόλα πέρασε τον Γιάχιτς αντί του Λυμπερόπουλου, για να αντιμετωπίσει το αριθμητικό μειονέκτημα. Η ΑΕΚ ενισχύθηκε, μεν, αμυντικά, αλλά έχασε σχεδόν όλη την επιθετικότητά της. Ετσι οι Ρώσοι, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο έφτασαν στο 4-1 με τον Λάζοβιτς στο 51’.

Ο Κόλα έβαλε αμέσως τον Ντιόπ αντί του Τζιμπούρ για να βελτιώσει την κακή ανασταλτική λειτουργία και να αποτρέψει μεγαλύτερη έκταση στο σκορ και η ΑΕΚ όντως βελτιώθηκε αμυντικά, αλλά παρέμενε ακίνδυνη επιθετικά. Ωστόσο, μείωσε σε 4-2 με το πέναλτι του Καφέ στο 83’, σε μια φάση που υπήρξε «μπάχαλο» με τον Σκόκο να αντικαθίσταται εκνευρισμένος, την ώρα που είχε πάρει την μπάλα για να εκτελέσει το πέναλτι!


ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεφ, Χούμποτσαν, Λούκοβιτς, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ (66' Σιρόκοφ), Μπιστρόφ (74' Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67' Ροσίνα), Μπουκάροφ.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος (46' Γιάχιτς), Τζιμπούρ (58' Ντιόπ), Σκόκο (82' Μπλάνκο).