Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜ. ΔΡΑKΟΣ : ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΑΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Eεπίσκεψη  στη ΝΟΔΕ Κορινθίας


«Οι σχολές που ήρθαν στη Σπάρτη όχι μόνο δεν θα φύγουν από τη πόλη, όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά ο άμεσος στόχος μας είναι να δημιουργηθεί και το τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής  για να γίνει αυτόνομο το ΤΕΙ Σπάρτης. Είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας να παγιωθούν οι σχολές στη Σπάρτη, αφού αποτελούν το κόσμημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα».

ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΑΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Αυτή ήταν η ρητή δέσμευση που έλαβε ενώπιον της φοιτητικής και επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, αλλά και του ΤΕΙ της λακωνικής πρωτεύουσας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος κατά την επίσκεψή του εκεί, το πρωί της Τετάρτης 29/9, συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα.
Απαντώντας μάλιστα στην αγωνία που του εξέπεμψαν οι συνομιλητές του γύρω από το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν σχολές, ο Δ. Δράκος δεν άφησε το παραμικρό ενδεχόμενο αμφιβολίας γύρω από τις προθέσεις του. «Οι σχολές στη Σπάρτη θα φύγουν μόνο πάνω από τα κορμιά μας και θα κάνουμε τα πάντα να αναδειχτούν και να αναβαθμιστούν στο μέγιστο βαθμό», τόνισε χαρακτηριστικά εκπέμποντας έτσι ένα σαφές πολιτικό πμήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και παραλήπτη.



Νωρίτερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή κ. Κουφό αλλά και τον Διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής κ. Καλογεράκο για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κλάδο της Υγείας, τόσο σε ότι αφορά την πληρότητα σε διοικητικό και ιατρικό προσωπικό όσο και σε ότι αφορά την επάρκεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Εκτενής ήταν και η συζήτηση που έγινε, πάνω στα προβλήματα που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο της Σπάρτης, με κυριότερο αυτό των περικοπών πόρων, που μπορεί, όπως χαρακτηριστικά είπαν οι υπεύθυνοί του, «να επιφέρουν τον τελικό αποκλεισμό των κλινικών τις μισές ημέρες του μήνα, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των πολιτών της Λακωνίας».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τη δική του πλευρά παρέθεσε τις γενικότερες απόψεις του πάνω στα θέματα που απασχολούν τους υπεύθυνους του τομέα της Υγείας, ενώ σε ότι αφορά συγκεκριμένα το νοσοκομείο Σπάρτης, τόνισε την ανάγκη ανασυγκρότησής του. Επεσήμανε τα ακόλουθα: «Ως Περιφέρεια θα σταθούμε πάνω στα προβλήματα με άμεσες λύσεις αλλά και πιέσεις σε κεντρικό επίπεδο εξουσίας. Για να λυθούν τα προβλήματα της υγείας στο νομό θα πρέπει να υπάρξει στενότατη πίεση στο αρμόδιο υπουργείο σε μόνιμη βάση. Είμαστε διατεθημένοι να στηρίξουμε, με όλα τα μέσα που έχουμε ως Περιφέρεια, τον αγώνα για την ανάδειξη των προβλημάτων και την άμεση επίλυσή τους. Δεν μπορεί η Λακωνία να μην έχει την Υγειονομική φροντίδα που της αξίζει και γι’ αυτό θα επέμβουμε άμεσα».

Στη συνέχεια της μέρας, ο Δ. Δράκος μαζί με τον Π. Φαρλέκα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσουν περιοδεία εκτός Σπάρτης και πιο συγκεκριμένα σε Μεταμόρφωση, Μολάους, Συκιά, Ασωπό, Παπαδιάνικα.

Το βράδυ της Τρίτης 28/9, ο Δ. Δράκος επισκέφτηκε το νομό Κορινθίας και παρέστη στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, μαζί με το νομάρχη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Ταγαρά. Έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τις επικείμενες εκλογές και οι Δ. Δράκος και Ν. Ταγαράς έλαβαν τη διαβεβαίωση των στελεχών της ΝΟΔΕ για πλήρη στήριξη στον προεκλογικό αγώνα που διεξάγουν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Παράλληλα επισκέφτηκαν και τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Ο συνδυασμός τους, "Δυνατή Πελοπόννησος", βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να αποκτήσει την τελική μορφή του ενόψει των περιφερειακών εκλογών και σε αυτή τη μάχη η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στέκεται δίπλα τους με όλες τις
δυνάμεις της με τρόπο εποικοδομητικό και δημιουργικό.
Στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας συζήτησαν με τους κυρίους Δράκο και Ταγαρά για αρκετή ώρα, καταθέτοντας προτάσεις και σκέψεις για το μέλλον της Κορινθίας και της Πελοποννήσου. Οι προτάσεις που έγιναν ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και ο κος Δράκος σημείωσε πολλές από αυτές, ενώ ζήτησε να του αναλυθούν διεξοδικά και να κωδικοποιηθούν ως εισηγήσεις για να τις χρησιμοποιήσει στον προεκλογικό του σχεδιασμό.

Σημαντικό στοιχείο
της συζήτησης ήταν ότι στην Κορινθία η υποψηφιότητα του Νομάρχη κου Ν. Ταγαρά προσδίδει κύρος και εμπιστοσύνη στους πολίτες καθώς η θητεία του συνοδεύεται από ένα πλήθος μεγάλων έργων που έχουν υλοποιηθεί σε κάθε γωνιά του νομού. Αυτό το μεγάλο έργο σε συνδυασμό με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου "Δυνατή Πελοπόννησος" για το νομό Κορινθίας, αποτελούν οδηγό και εγγύηση επιτυχίας για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στέκεται στο πλευρό των κυρίων Δράκου και Ταγαρά,
θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό στον αγώνα τους και θα βρίσκεται πλάι τους Μαζί! για μια "Δυνατή Πελοπόννησο" και μετά τις εκλογές σε οτιδήποτε χρειαστεί.
Σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος περιοδεύει το νομό Αργολίδας. Στις  10.00 το πρωί, επισκέφτηκε το Κρανίδι, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κατοίκους και αμέσως επισκέφτηκε το Πόρτο Χέλι. Το απόγευμα, στις 5.30 μ.μ. θα επισκεφτεί τα χωριά της Ερμιονίδος ,Φούρνοι, Δίδυμα, Λουκαϊτη, Ηλιόκαστρο και Θερμήσι.