Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Σήμερα Παρασκευή 3/9/2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας Δημήτρης Δράκος πραγματοποίησε συνάντηση με τους προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο, ο Δημήτρης Δράκος δεσμεύτηκε να συνταχτεί σε έναν διαρκή αγώνα με όλους τους εργαζομένους προς την κατεύθυνσης της αντίστασης κατά των αρχών που επιβάλλει το Μνημόνιο.
Επιπρόσθετα, ανέλαβε πολιτική δέσμευση για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ανάπτυξης της περιοχής που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα καταπολεμήσει την ανεργία. Ο Δημήτρης Δράκος μίλησε ακόμη για την ανάγκη λειτουργίας του Σιδηροδρόμου και ανέφερε τι έχει κάνει μέχρι σήμερα τόσο ο ίδιος ως Νομάρχης, όσο και οι συνάδελφοί του για την υπόθεση αυτή. Υποστήριξε επίσης την κατάθεση συγκροτημένης πρότασης για την μεταλιγνιτική εποχή στο Ενεργειακό Πεδίο Μεγαλόπολης. Παράλληλα, παρατήρησε ότι η έλευση του Φυσικού Αερίου στην περιοχή είναι ζωτικής σημασίας παράγοντας για τη βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη του τόπου.
Υποστήριξε ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στη λογική ενός «Καλλικράτη» για τα πνευματικά ιδρύματα, όπως κάποιοι διαρρέουν.
Επισκεπτόμενος το Νομαρχιακό Τμήμα Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, ο Δημήτρης Δράκος συζήτησε με την πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αναπτύσσοντας τις θέσεις του κατά τρόπο εκτενή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο μέγα ζήτημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του «Καλλικράτη», στην κατανομή προσωπικού των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των μικρών και των μεγαλύτερων δήμων και των αποκεντρωμένων υπηρσειών της κεντρικής εξουσίας.
Τέλος, ο Δημήτρης Δράκος είπε ότι απαιτούνται το δυνατόν συντομότερα να καθοριστούν και να αναπτυχθούν τα οργανογράμματα και κανονισμοί λειτουργίας των υπηρεσιακών δομών των υπό ίδρυση Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, των καλλικρατικών δήμων, ακόμα και των γενικών διοικήσεων προκειμένου να υπάρξει στοιχειώδης οργάνωση για την καλή λειτουργία του όλου αποκεντρωμένου συστήματος από την 1/1/11 και παραπέρα.
Πριν τις συναντήσεις του με ΕΚΑ και ΑΔΕΔΕΥ, ο Δημήτρης Δράκος δέχτηκε στο πολιτικό γραφείο του στην Τρίπολη, σειρά από προγραμματισμένες συναντήσεις.
Το μεσημέρι επισκέφτηκε την περιοχή γύρω από την Πλατεία Άρεως και είχε πλήθος συνομιλιών με πολίτες της Τρίπολης και επέστρεψε στο γραφείο του όπου συνεργάστηκε με τα στελέχη του εκλογικού του επιτελείου.
Απόψε, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης των φετινών εκδηλώσεων Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2010, η οποία τελέστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας, ενώ παρακολουθήσει και μέρος των εκδηλώσεων, ερχόμενος σε επικοινωνία με πολίτες.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αύριο Σάββατο 4/8/2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα βρίσκεται στο νομό Κορινθίας.
Το πρωί στις 11.00 θα έχει συνάντηση συνεργασίας με το Νομάρχη Κορινθίας και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ταγαρά.
Στη 1.30 μμ. θα επισκεφτεί το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο και στελέχη του. Στον ίδιο χώρο, πρόκειται να έχει επαφές με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και με στελέχη του Αγροτικού Κινήματος της Κορινθίας, ενώ θα έχει σειρά συναντήσεων με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Κορίνθου, Λουτρακίου, Νεμέας, Κιάτου και Ξυλοκάστρου.
Το απόγευμα, στις 7.30 θα μεταβεί στα Εξαμίλια θα συμμετέχει σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών με αντικείμενο τον Εθελοντισμό και θα συζητήσει μαζί τους τρόπους για να εξαπλωθεί αποτελεσματικότερα το κίνημά τους σε παμπελοποννησιακό επίπεδο.
Ακολούθως θα επισκεφτεί τον Κόρφο, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Σολυγείας για να παρευρεθεί στην τοπική γιορτή και ακολούθως θα μεταβεί στο Σοφικό, έδρα του Δήμου με σκοπό να βρεθεί ανάμεσα στους κατοίκους και να συζητήσει τα τοπικά προβλήματα.