Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στο Δήμο Ευρωστίνης.


Απόψε <<Το τραγούδι του Ήλιου>> στη πλατεία Δερβενίου.
 Έργο της διεθνώς βραβευμένης ποιήτριας Λέτας Κουτσοχέρα.
Είναι ένα οικολογικό-διαδραστικό παραμύθι για παιδιά και μεγάλους, ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο στο οποίο τρεις μουσικοί – αφηγητές , μια ποιήτρια και τα ίδια τα παιδιά – θεατές γίνονται συμμέτοχοι της θεατρικής μουσικής και εικαστικής δράσης και αλλάζουν τον τρόπο σκέψης μας. Της παράστασης θα προηγηθεί καλλιτεχνικό εργαστήρι.
Κατά την διάρκεια της παράστασης οι θεατές παίζουν και ζωγραφίζουν καθοδηγούμενοι από την ηθοποιό Κατερίνα Μπαραμπούτη και τους μουσικούς Σόλη Μπαρκή και Αλεξάνδρα Τσούκη. Έναρξη εργαστηρίου :8.00 μμ – Έναρξη παράστασης :9,00μμ.

Αύριο Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 8 το βραδυ «Κατασκευές με υλικά από τη φύση» «Μαθαίνουμε μέσα από τη ανακύκλωση» στη πλατεία Δερβενίου.
Με τη καθοδήγηση εθελοντών σπουδαστών τα μικρότερα παιδιά θα ασχοληθούν δημιουργικά με κατασκευές, χρησιμοποιώντας υλικά αποκλειστικά από τη φύση. Τα μεγαλύτερα παιδιά, με την βοήθεια και πάλι των εθελωντών θα κατασκευάσουν από άχρηστα αντικείμενα, νέα χρηστικά , συμφωνα με το πνεύμα της ανακύκλωσης, το τόσο αναγκαίο πραγματικά για την εποχή μας