Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

«Πελοποννησιακός πόλεμος» για Τατούλη στο ΠΑΣΟΚ


Αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών του ΠαΣοΚ , όπως γράφει η εφημερίδα «το ΒΗΜΑ» , έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο στήριξης από την Ιπποκράτους του πρώην γαλάζιου υφυπουργού κ. Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στην Πελοπόννησο οι διαφορετικές απόψεις στους κόλπους του ΠαΣοΚ έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται και δημοσίως. Αντίθετος σε στήριξη του κ. Τατούλη, στέλεχος προερχόμενο από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και εν συνεχεία υπουργό της ΝΔ, έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης. Μεταξύ άλλων έχει τονίσει ότι δεν ανεβαίνει «στο ίδιο μπαλκόνι με τον Καρατζαφέρη», ο οποίος από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει εκδηλώσει επισήμως τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Τατούλη.
Κατά του κ. Μπεγλίτη στράφηκε χθες ο βουλευτής Λακωνίας του ΠαΣοΚ κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος κάλεσε τον αν. υπουργό Αμυνας να κατέλθει ο ίδιος υποψήφιος, εφόσον διαφωνεί με τη στήριξη του κ. Τατούλη. «Τη μοναξιά που νιώθω τα Σαββατοκύριακα όταν είμαι στον νομό και στις εκδηλώσει ςμόνο εγώ την ξέρω. Αν ο κ. Μπεγλίτης δεν έχει νιώσει αυτή τη μοναξιά,θα του έλεγα να έρθει στη Λακωνία να τη νιώσει» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και τόνισε ότι οι υποψήφιοι στις εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής. Ο κ. Πάνος Μπεγλίτης απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ . Πάντως, εν όψει της λήψης τελικών αποφάσεων, καθοριστική θα είναι η στάση που θα τηρήσουν κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ στην Πελοπόννησο, όπως ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας και ο νέος διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, οι οποίοι έχουν κοινή (αρκαδική) καταγωγή με τον κ. Τατούλη.
Από το αν θα κινητοποιήσουν δικούς τους μηχανισμούς προς όφελος του ανεξάρτητου υποψηφίου θα κριθούν πολλά, αναφέρουν τοπικά στελέχη, ενώ ένα καθοριστικής σημασίας ζήτημα είναι και οι ανιπεριφερειάρχες (νομάρχες) που θα συμπεριλάβει ο κ. Τατούλης στο ψηφοδέλτιό του.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φώτη Κουβέλη έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί και να στηρίξει την υποψηφιότητα Τατούλη, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τον δικό της υποψήφιο κ. Μπ. Βακαλόπουλο, σε κοινό μέτωπο με τους οικολόγους.