Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Μαγική εμφάνιση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΟΜΑ 5 -1



Δεν χρειάζεται ξένους παίκτες και μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να εμπιστευτεί τα... σπλάχνα του, καθώς οι εντυπωσιακοί Φετφατζίδης, Γιάννης, Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης και ο ογκόλιθος Ποτουρίδης έκαναν την Ρόμα να μοιάζει ομαδούλα και από το 1-1 του ημιχρόνου το έκαναν 5-1!
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού ήθελε να... διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ και να δείξει ότι γυρίζει σελίδα. Οι «ερυθρόλευκοι» με το 4-3-3 προσπάθησε να είναι πιο απειλητικός και να κινηθεί κυρίως από τα πλάγια. Από την άλλη η Ρόμα θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό της και με τις γρήγορες εναλλαγές να ανοίξει τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Ιμπαγάσα που έκανε ό,τι ήθελε, αλλά και τους Ραούλ Μπράβο και Μοντεστό. Αντίθετα ο Ριέρα στο ντεμπούτο του έδειξε ότι είναι ανέτοιμος και χρειάζεται παιχνίδια, ενώ ο Ντιόγκο που αποδοκιμάστηκε έντονα, τον θυμόμαστε μόνο για την... εμφάνιση του Χουάν που πήρε στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε γερά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 6’ με γκολ του Ιμπαγάσα. Από εκτέλεση κόρνερ και εναλλαγή με τον Οσκαρ, ο Ιμπαγάσα με ωραία προσποίηση απέφυγε δύο μπακ της Ρόμα και σούταρε. Η μπάλα άλλαξε ανεπαίσθητα πορεία στο σώμα του Ταντέι και κατέληξε στα δίχτυα του Λόμποντ. Στο 12’ ο Μενέζ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του ραούλ Μπράβο κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν κέντρου και δεν άλλαξε κάτι έως την ανάπαυλα, μιας και δεν παίχτηκε καλό παιχνίδι..
Η επανάληψη πάντως δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ επιθετικά. Δημιούργησαν φάσεις, με τους Ιταλούς να έχουν δύο δοκάρια με τον Κασέτι, και τον Αντριάνο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σκόραρε! Στο 51’ ο Ιμπαγάσα έβγαλε συστημένη μπαλιά στον Ντουντού, ο οποίος έδωσε προβάδισμα εκ νέου στον Ολυμπιακό, κάνοντας το 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» με τους... πιτσιρικάδες απέκτησε δαιμονιώδη ταχύτητα οι οποίοι έλεγξαν το χώρο του κέντρου κι έβγαιναν γρήγορα στην επίθεση. Η Ρόμα δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης και Ζαϊρί έδειχναν ότι μπορούν να απειλήσουν. Στο 60’ Ο Ζαϊρί βρήκε εντυπωσιακά τον Μήτρογλου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 3-1. Οι ασυγκράτητοι μικροί δεν σταμάτησαν εδώ και σειρά πήρε ο Φετφατζίδης! Ο μικρός στο 78’ με σουτ έκανε το 4-1 και γνώρισε την αποθέωση του κόσμου. Στο 84΄ Ασταμάτητητος ο Ολυμπιακός σημειώνει το 5-1λ με τον Σοϊλέδη, ύστερα από σέντρα του Μοντέστο και τριπλό λάθος των Ιταλών αμυντικών.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι ότι αποδοκιμάστηκαν, όταν ακούστηκαν τα ονόματά τους οι Ντιόγκο και Μαρέσκα. Ειδικά ο νεαρός επιθετικός γιουχαρίστηκε έντονα!

Παράλληλα πολλά νεύρα είχαν οι Ιταλοί που δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι τα πιτσιρίκια τους διέσυραν και κάθε τρεις και λίγο έκαναν... επίδειξη δύναμης ρίχνοντας κι από ένα σκαμπίλι!
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν ο καλύτερος για τον Ολυμπιακό με μια ασίστ κι ένα γκολ. Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναφέρουμε την εντυπωσιακή εμφάνιση των... μικρών! Φετφατζίδης, Γιαννης Παπαδόπουλος και Σοϊλέδης ήταν δραστήριοι και έδωσαν ρυθμό στον Ολυμπιακό, κάνοντας να μοιάζει διαφορετική ομάδα. Πραγματικά εντυπωσιακός ήταν και ο Ποτουρίδης. Αξίζουν σίγουρα ευκαιρίες στο μέλλον, αν συνεχίσουν να δουλεύουν το ίδιο σκληρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης (Πάρντο) , Μοντέστο, Ποτουρίδης ( 75΄Βασιλόγιαννης), Ραούλ Μπράβο ( 85’ Νικλητσιώτης) , Γκαλίτσιος (Αβρ. Παπαδόπουλος), Οσκαρ (Ζαϊρί) , Ιμπαγάσα (58' Σοϊλέδης) , Ντουντού, Ριέρα ( 58΄Φετφατζίδης ), Μαρέσκα (Γ. Παπαδόπουλος), Ντιόγο (Μήτρογλου).

ΡΟΜΑ: Λόμποντ (Ντόνι), Κασέτι (60’ Ρόζι), Ζουάν (Αντούνες), Αντρεόλι, Ρίισε (Πιτ), Ντε Ρόσι, Περότα (Λορία), Ταντέι, Γκρέκο, Μενέζ (Αντριάνο), Τότι (Μπαπτίστα).