Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

«Η Φλόγα της Αγάπης» ανάβει και ξεκινά το ταξίδι της

8η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών


Η Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι ίσως η ομορφότερη και χρησιμότερη από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, για να διαδοθεί ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Ξεκίνησε ως ιδέα από το Σύλλογο μας, στη συνέχεια υποστηρίχθηκε και ενισχύθηκε από πολλούς Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, για να αποκτήσει τελικά μια θέση στη καρδιά μας.
Από το 2002, κάθε καλοκαίρι, η Φλόγα της Αγάπης διατρέχει ολόκληρη την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης. Στη Λαμπαδηδρομία συμμετέχουν κάθε φορά και περισσότεροι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, του Αθλητισμού και φυσικά Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Θαλασσαιμικών, Αιμορροφιλικών κ.α. δίνοντας την ευκαιρία να μεταφέρουν «τη Φλόγα της Αγάπης» περισσότεροι από επτάμιση χιλιάδες Λαμπαδηδρόμοι.
Δεκάδες εκδηλώσεις πλαισιώνουν τις τελετές υποδοχής, συνδέοντας την Αιμοδοσία με ένα κλίμα χαράς. Έτσι, γίνεται ένα ακόμη βήμα για να φτάσουμε στην πολυπόθητη αυτάρκεια αίματος, δημιουργώντας νέους Συλλόγους και Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών.
Η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών έγινε πλέον θεσμός και φέτος τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών.
Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, Πειραιώς 67β θα ανάψει «Η Φλόγα της Αγάπης», για την 8η Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Στη συνέχεια τη Φλόγα θα παραλάβει από τον Ιερέα του Ναού ο παλαίμαχος αθλητής του Μπάσκετ του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Πανελλήνιου και νυν προπονητής της Ολυμπιακής Ομάδας Νεότητας και σχολιαστής της ΕΡΤ Λιμνιάτης Γεώργιος ο οποίος μαζί με Εθελοντές Αιμοδότες Λαμπαδηδρόμους θα τη μεταφέρουν, πεζοί και πλαισιωμένοι από Προσκόπους της Αττικής και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής (μπάντας) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, για τη διεξαγωγή της επίσημης τελετής.
Το βωμό, ο οποίος θα σηματοδοτήσει την έναρξη της 8ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, θα ανάψει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, τιμώντας έτσι το πολιτικό και ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο προσφέρει το Αίμα του.
Τέλος δικυκλιστής-Λαμπαδηδρόμος, θα παραλάβει τη Φλόγα και με προπομπούς την Ελληνική Αστυνομία, κομβόι μοτοσικλετιστών(Μοτολέσχη Hayabusa)-Λαμπαδηδρόμων και με τη συνοδεία του ΕΚΑΒ και οχήματος οδικής βοήθειας της Interamerican, θα τη μεταφέρουν. από Γκάζι και μέσω των σταθμών Ομόνοια - Πλ. Κλαυθμώνος - Σύνταγμα - Βουλή - Στήλες Ολυμπίου Διός - Καλλιμάρμαρο - Χίλτον - Λ. Αλεξάνδρας - Πατησίων - Ομόνοια – Πλ. Καραϊσκάκη - Αχχιλέως, Καβάλας - Χαϊδάρι – Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου – Κόρινθος - η φλόγα θα μεταφερθεί από μοτοσικλετιστών τιμητικά στο Ξυλόκαστρο, καθώς ο Σύλλογός της πόλης είναι ο εμπνευστής της ιδέας της Λαμπαδηδρομίας. Το κομβόι των μοτοσικλετιστών αναμένεται να φτάσει στο Ξυλόκαστρο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών στις 22:30, θα διέλθει στους δρόμους της πόλης μας και θα καταλήξει στα γραφεία του Συλλόγου μας Αγίου Βλασίου 20, όπου και θα πραγματοποιηθεί μια μικρή τελετή υποδοχής.
Στις 8 Αυγούστου 2010 και ώρα 19:30 Λαμπαδηδρόμοι θα ξεκινήσουν από τα γραφεία του Συλλόγου μας και θα μεταφέρουν τη Φλόγα στο Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου όπου συνοδευόμενοι από τις αρχές της πόλης μας και του Νομού μας και πλήθος συμπολιτών μας, θα διέλθει από του δρόμους του Ξυλοκάστρου για να καταλήξει στις 20:45 στο ανοιχτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης», για την επίσημη τελετή.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια της Μ. Ασίας, από τη χορωδία του Συλλόγου μας «Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού».
Η Φλόγα παραδίδεται στους εκπροσώπους των περιφερειών της χώρας για τη μεταφορά της στις περιφέρειές τους και την έναρξη της 8ης Λαμπαδηδρομίας ανά περιφέρεια