Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Στον έβδομο... οράνιε Βραζιλιάνικο... πένθος

Ολλανδία - Βραζιλία 2-1


Η Ολλανδία με εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε με 2-1 την Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός το μεγάλο φαβορί του τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 1998 στην
Ολλανδία, όταν και είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Βραζιλία.. Μάλιστα, αυτή είναι η 4η μόλις φορά που οι "Oranje" φτάνουν στα ημιτελικά του θεσμού, με τις άλλες δύο να είναι το 1974 και το 1978, τις οποίες είχε αμφότερες φτάσει στον τελικό, όπου ηττήθηκε. Από την άλλη, η Βραζιλία έμεινε για 2η συνεχόμενη φορά εκτός 4άδας, καθώς είχε αποκλειστεί στους "8" και πριν 4 χρόνια στην Γερμανία από την Γαλλία.
Η "σελεσάο" άνοιξε το σκορ μόλις στο 10' με τον Ρομπίνιο, σε ένα τέρμα που ήταν δημιουργός ο Φελίπε Μέλο, αλλα έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του. Ο μέσος της Γιουβέντους στο 53' ισοφάρισε άθελά του με αυτογκόλ, ενώ αποβλήθηκε στο 73' με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ρόμπεν. Την ανατροπή είχε ολοκληρώσει ο Σνάιντερ στο 68' με κοντινή κεφαλιά, ενώ ο άσος της Ίντερ ήταν αυτός που είχε κάνει και την σέντρα στο αυτογκόλ του Φελίπε Μέλο.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ , Φαν ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Όοϊερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ, Φαν Πέρσι (86' Χούντελααρ).
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος (62' Ζιλμπέρτο Μέλο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ντάνι Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο (77 Νιλμάρ).