Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Νέες Ευκαιρίες για τις Εργαζόμενες και Άνεργες Γυναίκες στον Δήμο Ευρωστίνης

Eπιδοτούμενη φύλαξη παιδιών στον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου
Σημαντική επιτυχία στον τομέα κοινωνικής πολιτικής στον Δήμο Ευρωστίνης


Ο Δήμος Ευρωστίνης ενισχύει έμπρακτα τη γυναικεία απασχόληση παρέχοντας ευκαιρίες αποφόρτισης σημαντικών οικογενειακών καθηκόντων από τις εργαζόμενες μητέρες προκειμένου να διατηρήσουν την εργασίας του ή και να αναζητήσουν εργασία.
 Πρόσφατα κατόπιν υποβολής σχετικής
Δικαίωμα Συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία, και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στον Παιδικό Σταθμό, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Οι μητέρες, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, [1]ή
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης),ή
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., ή
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα 21/06/2008 – 21/06/2010.
Οι μητέρες πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Η φύλαξη παιδιών που καλύπτει το πρόγραμμα αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος διάρκειας 11 μηνών και θα υλοποιηθεί μέχρι την 31/08/2011
Τα δικαιολογητικά συμμετοχής για ένταξη στο πρόγραμμα ( όπως Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό σημείωμα και άλλα) και η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» που πρέπει να υποβληθούν από τις ενδιαφερόμενες μητέρες να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναγράφονται στην απο 1046/ 18.6.2010 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α ) Α.Ε
Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορεί να περιλαμβάνει ως επιλογή τον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου και πρέπει να υποβληθεί:
• στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Νομού κατοικίας των ενδιαφερομένων γυναικών, και

• στα Κεντρικά γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στη Διεύθυνση Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα), σε σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».
Ο χρόνος υποβολής των Αιτήσεων ορίζεται από την 21/06/2010 έως και 12/07/2010 και ώρα 14:30 μ.μ.
Την υποβολή των δικαιολογητικών και των αιτήσεων θα ακολουθήσει διαδικασία αντικειμενική διαδικασία αξιολόγησης που διεξάγει η Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αναθέτουσα Αρχή) με συγκεκριμένα εισοδήματα και κοινωνικά κριτήρια. Στις γυναίκες που θα επιλεγούν (ωφελούμενες) θα προσφέρονται θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για τα τέκνα τους.
Οι επιτυχούσες μητέρες θα ενημερωθούν για το πρώτο αποτέλεσμα στις 22/07/2010 και μετά την διαδικασία εξέτασης τυχόν ενστάσεων για το τελικό αποτέλεσμα στις 30/07/2010.
Ο Φάκελος της Πρόσκλησης (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση») προς τις ενδιαφερόμενες γυναίκες, θα ξεκινήσει να διατίθεται, σε έντυπη μορφή, στις 21/06/2010, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 9:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ., από τα Κεντρικά γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα), στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
www.eetaa.gr/, στην ιστοσελίδα www.prosonolotachos.gr ή www.epanad.gov.gr της ΕΥΔ του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στην ιστοσελίδα της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. www.kedke.gr.
Επίσης, πληροφορίες θα δίνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) σε όλη τη χώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά συμμετοχής, τις προϋποθέσεις και την υποβολή του απαιτούμενου έντυπου υλικού, οι ενδιαφερόμενες πρέπει να απευθυνθούν στην εξής διεύθυνση ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ του Δήμου Ευρωστίνης –Πρόσωπο για πληροφορίες κ. Σοφία Παπουτσή τηλ. 27430 32804 27430 32804


________________________________________
[1] Από την προϋπόθεση α), εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).
πρότασης εγκρίθηκε σημαντική χρηματοδότηση στον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και περιλαμβάνει την επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών για εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013