Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Υποβάθμιση του αστυνομικού τμήματος Γκούρας

ΠΗΓΗ: ΚΟRΙΝΤΗΙΑΝ ΝΕWS

Ένα θέμα το οποίο συζητιέται αρκετά τον τελευταίο καιρό στην ορεινή περιοχή της Γκούρας είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο υποβάθμισης του αστυνομικού τμήματος (της εν λόγω περιοχής). Γεγονός το οποίο έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής αλλά και δημοτικούς
σύμβουλους. Για το συγκριμένα θέμα ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλος έστειλε σχετικό έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό αναφέροντάς του τα εξής: «Κε υπουργέ, πληροφορήθηκα ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου, μεταξύ των άλλων, εντάσσονται σκέψεις και προτάσεις για υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας σε Αστυνομικό Σταθμό.
Δυστυχώς η μέχρις στιγμής πολιτική του Υπουργείου στην ουσία έχει υποβαθμίσει το Α.Τ. Γκούρας σε Αστυνομικό Σταθμό, καθόσον δε τηρούνται οι προβλεπόμενες από το Κανονισμό οργανικές θέσεις και λειτουργεί με ένα ή δύο Αστυνομικούς. Αντιλαμβάνομαι το ζήτημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας όσον αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα, όμως σε καμία περίπτωση δε πρέπει να ληφθεί απόφαση υποβάθμισης του Α.Τ. Γκούρας σε μία περίοδο που η Κυβέρνηση με την εφαρμογή της νέα διοικητικής μεταρρύθμισης, το γνωστό «Καλλικράτη», φιλοδοξεί να αποκεντρώσει το Κράτος και να αναβαθμίσει την Περιφέρεια. Άλλωστε το πρόβλημα τις εγκληματικότητας έχει επεκταθεί σε όλη την έκταση της Χώρας.
Να μη ξεχνάμε ότι με την πολιτική που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια, η υποβάθμιση της περιφέρειας, όσον αφορά την κατάργηση υπηρεσιών ακόμα και Σχολείων, δίνει δίκαια την εντύπωση στους πολίτες ότι οι αρμόδιοι παράγοντες, με τη συμπεριφορά τους αυτή, «συνεισφέρουν» εκτός των άλλων και στο μαρασμό των Τοπικών μας διαμερισμάτων. Παράκληση, σε περίπτωση που έχετε πάρει μια τέτοια απόφαση, να την ανακαλέσετε για το καλό του τόπου μας».