Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

«Βαρύ φορτίο» για τον Δημ. Δράκο η Περιφέρεια Πελοποννήσου


ΠΗΓΗ : net-tv.gr/ Νικόλαος Φλαούνας

Η αγωνία και η φιλοδοξία των υποψηφίων περιφερειαρχών έρχονται σε σύγκρουση, αυτή την περίοδο. Πρωτόγνωρη διαδικασία εκλογικής «μάχης» με νέα χαρακτηριστικά τα οποία δεν διαθέτουν ούτε οι έμπειροι πολιτικοί, (επιπέδου ακόμη και βουλευτών) με πολλές επιτυχίες στο παρελθόν.
Είναι διαφορετικά να έχει προσαρμόσει τον μηχανισμό εκλογής του ένας Νομάρχης ή ένας Βουλευτής στο νομό του, απ’ ότι σε πέντε (5) νομούς ταυτόχρονα, όπως είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η περίοδος αυτή είναι η δυσκολότερη, επειδή όλοι οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν τα περίφημα «χρίσματα» των κομμάτων τους.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος αγωνιά για το «χρίσμα» από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά παράλληλα σκέφτεται και το «βάρος» που αναλαμβάνει.
Δεν πρόκειται για «βάρος» από τα συνηθισμένα. Των περιόδων, δηλαδή εκείνων που διεκδικούσε τη Νομαρχία Μεσσηνίας με το χρίσμα της Ν.Δ. και την κρυφή «βοήθεια» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν ήθελαν προβάδισμα του «εκλεκτού» του κόμματος τους, επειδή δεν ήταν «δικός» τους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης (που μάλλον θα είναι ο Δ. Δράκος) για τη Νέα Δημοκρατία, έχει πολλά βάρη να σηκώσει.
Πρώτο, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Περιφέρεια έχει εκλέξει το 2006 και τους πέντε Νομούς (Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία), νομάρχες με την στήριξη (χρίσματα) της Ν.Δ. Άρα είναι μια Περιφέρεια με δεξιά παράδοση και ίσως η «μοναδική» με τόσο υψηλή προσδοκία από τη Ρηγίλλης για να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα.
Δεύτερο. Οι τέσσερεις κορυφαίοι της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι από την Πελοπόννησο. Ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς (Μεσσηνία), ο αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας (Κορινθία), ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος (Αρκαδία). Αυτούς όλους πρέπει ο κ. Δράκος να τους βγάλει… ασπροπρόσωπους !
Τρίτο. Θα έχει να αντιμετωπίσει, έναν Αρκά, τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος ήταν υπουργός στην Κυβέρνηση Καραμανλή, έχει εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής Αρκαδίας, είναι γιατρός ( με ότι σημαίνει αυτό στην πολιτική) και τον εκτιμούν από όλο το πολιτικό σύστημα. Επίσης, αναμένεται να «εισπράξει» όλο το Αντι-Σαμαρικό «δυναμικό» της Ν.Δ., το οποίο… περιέργως συντηρούν οι …όψιμοι και αυτοαποκαλούμενοι, φίλοι του Αντώνη Σαμαρά (ίσως ξέμειναν από… σφουγγάρι).
Τέταρτο. Αν το ΠΑΣΟΚ στηρίξει τελικά τον Πέτρο Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου (κάτι που θεωρείται βέβαιο), θα είναι καθαρά πολιτική επιλογή με κύριο χαρακτηριστικό την αφαίρεση από τον χάρτη της μοναδικής ίσως περιφέρειας με… γαλάζια απόχρωση !
Ανεξάρτητα λοιπόν από τις εσωκομματικές διαφοροποιήσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα κληθούν όλοι (ακόμη κι αυτοί που διαφωνούν) να επιλέξουν τον ανεξάρτητο Τατούλη, ή τον δεξιό Δράκο. Θα τους ζητηθεί να απαντήσουν, εάν θέλουν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ας χάσει, ή ανεξάρτητο και ήττα της Νέας Δημοκρατίας ;
Όλα αυτά είναι τα ουσιαστικά βάρη που θα κλιθεί να σηκώσει ο Δημήτρης Δράκος, αναλαμβάνοντας να ηγηθεί της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όλα αυτά έκαναν τον Γιάννη Μανώλη, να «αποσύρει» την επιθυμία του για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Δράκος λοιπόν αγωνιά για το χρίσμα, αλλά η φιλοδοξία του μπορεί να τον γονατίσει από τα μεγάλα… βάρη !