Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τελεσίγραφο Καραφωτιά: Κλείνω τον βιολογικό του Αιγίου στο τέλος Ιουλίου


ΠΗΓΗ:.thebest.gr

Αποφασισμένος να βάλει λουκέτο για τους φιλοξενούμενους Δήμους στον βιολογικό της πόλης του Αιγίου, εμφανίστηκε σήμερα ο Δήμαρχος Απόστολος Καραφωτιάς. Ο κ. Καραφωτιας είπε, πως για να συνεχίσει να δέχεται τα λύματα σχεδόν όλων των Δήμων της Αχαΐας, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία του βιολογικού, θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση.
«Ήδη, αποκάλυψε ο Δήμαρχος, μπορούμε να δεχτούμε συνολικά 6.000 βυτία, αριθμός που αναμένουμε να υπερκαλυφθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Για να συνεχίσουμε, θα πρέπει να βρεθεί κονδύλι 350.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει αναβάθμιση, ώστε ο αριθμός των βυτίων να φτάσει τις 9.500 που υπολογίζουμε ότι θα έρθουν μέχρι τέλος του χρόνου».
Ο κ. Καραφωτιάς είπε, πως του είχαν υποσχεθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ότι θα ενταχθεί το έργο της αναβάθμισης στο πρόγραμμα «Θησέας» και του ζητήθηκε και η μελέτη.
Μάλιστα το κονδύλι που θα έπαιρνε ήταν τελικά 280.000 ευρώ, όμως αυτό δεν έγινε γιατί το πρόγραμμα λόγω οικονομικής κρίσης έκλεισε και τα χρήματα χάθηκαν.
«Τώρα, καταλήγει ο Δήμαρχος Αιγίου, αν δεν βρεθούν χρήματα, εγώ θα κλείσω τον βιολογικό για τους άλλους Δήμους στο τέλος του μήνα».
Αν υλοποιήσει την απειλή του ο κ. Καραφωτιας, είναι πιθανό να ξαναζήσει η Αχαΐα στιγμές και σκηνές απείρου κάλλους και… μπόχας, όπως αυτές πριν από σχεδόν δυο χρόνια, όταν η ΒΙΠΕ έκλεισε τον βιολογικό της.
Και όλα αυτά, μέσα στα μπάνια του…λαού!