Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Νέο Πολεοδομικό Σχέδιο στο Λουτράκι

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αποκτά ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας. Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) εφαρμόζεται σε όλο τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας, εμπεριέχει την επέκταση του κεντρικού Λουτρακίου και την οριοθέτηση περίπου 20 οικισμών. Μετά το ΓΠΣ ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας ετοιμάζει το Σχέδιο Πόλης.

Τα χαρακτηριστικά του ΓΠΣ είναι:

1. Χρήσεις γης σε όλο τον Δήμο ώστε να σταματήσουν οι αυθαίρετες κατασκευές.

2. Επέκταση σχεδίου πόλης. Αφορά γειτονιές του Λουτρακίου (Άγιος Φανούριος, Γκράβα, Λειβαδάκι), την Περαχώρα, τα Πίσσια και το Δημοτικό Διαμέρισμα Ισθμίας.

3. Οριοθέτηση των υφιστάμενων οικισμών. Με το νέο ΓΠΣ πολεοδομούνται οι οικισμοί Ειρήνη, Καλλιθέα, Άγιος Σώζον, Σκάλωμα, Φιλοθέη, Γαλήνη, Παράδεισος, Άγιος Χαράλαμπος, Καλαμάκι, Παλαιό Καλαμάκι, Αλκυονίδα, Αγία Μαρίνα, Αρίωνας, Σκαλωσιά, Κάβος, Κυρά Βρύση, Στραβά, Στέρνα, Μαυρολίμνη, Βαμβακιές και Σχίνο.

4. Προστασία Περιβάλλοντος και ανάδειξη πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης υπογράμμισε ότι «θέλουμε να είμαστε λουτρόπολη και διεθνής τουριστικός προορισμός», με βάση το THERMAL SPA CENTER που κατασκευάζουμε και έδωσε έμφαση στην ποιότητα ζωής μέσα στο Λουτράκι, αλλά και την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων (Ηραίον, Ισθμία).