Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Έκθεση Αγιογραφίας & Θρησκευτικής Ζωγραφικής της Χριστίνας Γεωργαντοπούλου 31 Ιουλ. - 15 Αυγ.

Η Χριστίνα Γεωργαντοπούλου γεννήθηκε αναπνέοντας μαΐστρο στο Δερβένι Κορινθίας, το οποίο επισκέπτεται όλο το χρόνο και ασχολείται με τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, οργανώνοντας κάθε χρόνο την επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και μετατρέποντάς την σε πολιτιστική εμπειρία.
Απέκτησε πτυχίο στα Οικονομικά και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Αθηνών. Σπουδάζει επί 20 χρόνια την Τέχνη της Αγιογραφίας σε Μουσεία, Δασκάλους και στην Αν.Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ για πρώτη φορά φέτος τολμά να εκθέσει τον μόχθο της.
Ξεκινά απο την νατουραλιστική απεικόνιση των Βυζαντινών προτύπων ενώ με σταδιακή αφαίρεση, αποκόπτεται απο την φυσική πραγματικότητα προσπαθώντας να μορφοποιήσει την ρυθμικά παλλόμενη αόρατη δημιουργική ενέργεια του αρρήτου φωτός. Παράλληλα αποτύπωσε κάποιες απο τις ποιητικές της σκέψεις σε πέντε βιβλία.
Βραβεύθηκε τρείς φορές με το πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης των Δελφικών Αμφικτυονιών. Παρακολουθεί μαθήματα Φιλοσοφίας με τον Στέλιο Ράμφο, ταξιδεύει, αγαπά το θέατρο, εργάζεται ως Δημ. Υπάλληλος και ζωγραφίζει. Μα τη ζωή, όπως λέει, την σπουδάζει μαθήτρια πάντα, σε κάθε σταθμό της, γεμάτη δέος κι απορία..αδιαλείπτως αναζητώντας την ομορφιά στη Φύση μα και στα αφανή βάθη της καλοσύνης κάθε ψυχής...

Εγκαίνια Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 ώρα 9.30μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης : 31 Ιουλίου - 15 Αυγούστου
Ωράριο: Καθημερινά 9.30μ.μ. - 11.30μ.μ. (Πρωινά: μόνο Δευτέρα & Παρασκευή 10π.μ. - 1μ.μ.)
Χώρος : Κτίριο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ 1ος Όροφος.