Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Συναπάντημα Ευρωστινίων 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου


Παρασκευή 30 Ιουλίου, στο Δερβένι, ώρα 8.30 μ.μ.
Ομιλίες με θέμα τη Ιστορία της περιοχής μας.
.

 «Ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την περίοδο της Φραγκοκρατίας 1300-1400 μ.Χ» .Σταμάτης Νίκολης , συγγραφέας
 «Οικογένειες και άτομα που έδρασαν στο 18ο και 19ο αιώνα, όπως καταγράφονται στο Αρχείο της Μονής Προφήτη Ηλία» Όλγα Καραγεώργου – Κουρτζή, δρ,Ιστορίας,Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων.
 «Πληροφορίες για τη περιοχή της Ευρωστίνης από τα Τούρκικα έγγραφα της Μονής Προφήτη Ηλία Ζαχόλης» Ιωάννης Χ.Αλεξανδρόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας

Σάββατο 31 Ιουλίου,Δερβένι, ώρα 9.30 μ.μ
DILEC KOTS « KARSI (ΑΠΕΝΑΝΤΙ) »
Η Dilek Kots παρουσιάζει τραγούδια που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται από τους λαούς και των δύο πλευρών του Αιγαίου, κοινά, αγαπημένα και μεταφερμένα από γενιά σε γενιά, σε μια συναυλία με τον τίτλο Karsi (Απέναντι). Συγκίνηση και συναίσθημα από την ερμηνεύτρια που κέρδισε την αναγνώριση και την καρδιά μας μέσα στα λίγα χρόνια που ζει και εργάζεται στην χώρα μας. Φωνή θερμή, ερμηνείες απρόσμενες και μια δυναμική ορχήστρα που ντύνει τα λόγια με τον αναστεναγμό και το λυγμό της ανατολίτικής ψυχής.

Γιώργος Ψάλτης στο βιολί
Απόστολος Τσαρδάκας στο κανονάκι
Κυριάκος Ταπάκης στο ούτι
Δημήτρης Μυστακίδης στο μπάσο και στο λαούτο
Λεύτερης Παύλου στα κρουστά

Κυριακή 1 Αυγούστου,Ζάχολη,ώρα 10 μμ
Παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα

Το οποίο αποτελείται, από τους Ηλία Πλαστήρα κλαρίνο, Γιώργο Γκόγκο βιολί, Δημήτρη Κωνσταντή λαούτο και κιθάρα, Διονύση Ζώη ντέφι και κρουστά.