Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Οι αγώνες του MUDIAL

Αυστραλία-Σερβία 2-1


Τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά για να αλλάξει πλήρως η εικόνα του αγώνα Αυστραλία-Σερβία. Τα "καγκουρώ" με γκολ των Κέιχιλ (69') και Χόλμαν (73') πήρε την νίκη με 2-1 αλλά δεν μπόρεσε και την πρόκριση, σ' ένα ματς που στο πρώτο μέρος οι Σέρβοι ήταν ανώτεροι αλλά χωρίς ουσία. Στο
ποδόσφαιρο δεν αρκεί να είσαι ανώτερος και να χάνεις ευκαιρίες και μάλιστα σε ματς κρίσιμα. Ο άγραφος νόμος τιμωρεί και αυτό το βίωσαν οι Σέρβοι για τα καλά κόντρα στην Αυστραλία. Σ' ένα παιχνίδι μονόδρομο για την ομάδα του Αντιτς, που ήθελε την νίκη για να προκριθεί, αυτή έδειχνε να είναι κοντά από την εικόνα του πρώτου μέρους με την πολύ καλή συμπεριφορά που είχαν οι παίκτες του στο ματς. Ομως παρά τις 3-4 κλασικές ευκαιρίες το γκολ δεν είχε έρθει και αυτό το γεγονός τους στοίχησε. Ετσι στην επανάληψη τα "καγκουρώ" μπόρεσαν και μέσα σε 4 λεπτά, ανέτρεψαν το σκηνικό του ματς με δύο γκολ από τους Κέιχιλ (69') και Χόλμαν (73') και πήραν την νίκη με 2-1, αλλά δεν μπόρεσαν να καλύψουν την διαφορά των γκολ απέναντι στην Γκάνα και έχασε το εισιτήριο της πρόκρισης στην ισοβαθμία. Σε ότι αφορά την Σερβία, η μεγάλη νίκη επί της Γερμανίας δεν συνοδεύθηκε και με επιτυχία στο φινάλε των ματς και έτσι από την τέταρτη θέση στον όμιλο με 3 βαθμούς αποχαιρέτησε επίσης την διοργάνωση. Τελικά το μόνο που έγινε ήταν η Σερβία να μειώσει πριν το τέλος σε 2-1 με τον Πάντελιτς (84') και το τελικό αυτό σκορ να οδηγήσει εκτός πρόκρισης και τις δύο ομάδες. Ο σκόρερ των Σέρβων ένα λεπτό πριν την λήξη ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά δίκαια υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ.
Αυστραλία (Τιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Γουίλκσιρ (82' Γκαρσία), Μπόσαμπ, Νιλ, Κάρνεϊ, Κούλινα, Βαλέρι (66' Τσίπερφιλντ), Έμερτον, Μπρεσιάνο (66' Χόλμαν), Κέιχιλ, Κένεντι.
Σερβία (Ράντομιρ Άντιτς): Στoϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Κουζμάνοβιτς (77' Λάζοβιτς), Στάνκοβιτς, Νίνκοβιτς, Κράσιτς (62' Τόσιτς), Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς (67' Πάντελιτς).



Γκάνα - Γερμανία 0-1


Η Γερμανία νίκησε με 1-0 την Γκάνα χάρη στο γκολ του Μεσούτ Εζίλ και κατέκτησε την πρώτη θέση του 4ο ομίλου, έτσι θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στους "16". Ο μέσος της Βέρντερ Βρέμης πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 60' με εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Οι Γκανέζοι παρά την ήττα τους κατέκτησαν την δεύτερη θέση στην ισοβαθμία με την Αυστραλία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων και θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τις ΗΠΑ. Εντυπωσιακό στοιχείο του αγώνα είναι πως ο Zερόμ Μπόατενγκ ήταν στην 11άδα της Γερμανίας και ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ στην 11άδα της Γκάνας και πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ βρέθηκαν αντιμέτωπα δύο αδέλφια.
ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Πάντσιλ, Τζον Μενσά, Τζόναθαν Μενσά, Σάρπεϊ, Ανάν, Κέβιν-Πρινς Μποάτενγκ, Κουάντουο Ασαμόα, Ταγκόε (64' Μουντάρι), Αντρέ Αϊέου (92' Αντίγια), Ασαμόα Γκιάν (82' Αμόα).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ζερόμ Μπόατενγκ (73' Μάρσελ Γιάνσεν), Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ (81' Κρόος), Εζίλ, Τόμας Μίλερ (67' Τροχόβσκι),



ΗΠΑ-Αλγερία 1-0

Με ήρωα τον Λάντον Ντόνοβαν ο οποίος σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα των ΗΠΑ λύγισε με 1-0 την αντίσταση της Αλγερίας και πήρε το εισιτήριο για την φάση των "16" ως πρώτη μάλιστα από τον 3ο όμιλο, αφήνοντας στη 2η θέση την Αγγλία. Αυτό ήταν το 4ο επίσημο γκολ του άσου των Λος Άντζελες Γκάλαξι (κέρδισε τον τίτλο του MVP) με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε ένα ιστορικό μάλιστα για αυτόν παιχνίδι καθώς έφτασε τις 11 συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου πιάνοντας στην πρώτη θέση τους Στιούαρτ και Τζόουνς. Η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ έσπασε παράλληλα δύο αρνητικά ρεκόρ για να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους νοκ-άουτ αγώνες: αυτή ήταν η πρώτη φορά που δεν έχασε στο τρίτο και τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων μετά το 1950 (προερχόταν από έξι διαδοχικές ήττες), ενώ κατάφερε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της για πρώτη φορά μετά από 12 ματς.
ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Γκόμες (46' Φάιλαμπερ), Ντόνοβαν, Μπόρνσταϊν (80' Μπίρσλεϊ), Ντέμεριτ, Άλτιντορ, Εντού (64' Μπαντλ)
Αλγερία (Ραμπά Σααντάν): Μ'Μπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάζ, Γιάχια, Χαλίς, Λάσεν, Τζεμπούρ (65' Γκετζάλ), Ματμούρ (85' Σαΐφί), Ζιανί (69' Γκεντίρα), Γέμπντα, Καντίρ


Σλοβενία-Αγγλία 0-1



Ο Ντεφόε σκόραρε μετά από 9 μήνες και η Αγγλία πήρε την πρώτη νίκη της στο Μουντιάλ κόντρα στην Σλοβενία με 1-0, που της δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Άργησαν αλλά ξύπνησαν την κατάλληλη στιγμή τα "λιοντάρια" που με την πρώτη τους καλή εμφάνιση στη Νότια Αφρική, κατέκτησαν το τρίποντο που τους δίνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Ο Φάμπιο Καπέλο έκανε την χρυσή αλλαγή, ξεκινώντας τον Ντεφόε αντί του Χέσκεϊ και σίγουρα δεν το μετάνιωσε. Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν ο μεγάλος σκόρερ της αναμέτρησης και με το 12ο γκολ με την φανέλα της Αγγλίας, χάρισε μια νίκη-πρόκριση.
Τα "λιοντάρια" μπήκαν νωθρά, όμως μετά το γκολ, πάτησαν γκάζι, έδειχναν πιο χαλαροί και με λιγότερο άγχος δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Μοιραίος και χειρότερος παίκτης ο Ρούνεϊ, που σε κάθε ματς δείχνει να είναι σε πολύ κακή κατάσταση.
Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει τον Φάμπιο Καπέλο και τους παίκτες του αυτή την φορά δεν είναι η δημιουργία φάσεων, αλλά τα τελειώματα και η επιθετική δυστοκία.
Όπως και να 'χει, οι Άγγλοι είναι πλέον στην επόμενη φάση έστω και ως δεύτεροι (αν πετύχαιναν άλλο ένα γκολ θα τερμάτιζαν πρώτοι), και περιμένουν τον αντίπαλό τους, που προκύπτει από το τέταρτο γκρουπ (Γερμανία, Σερβία, Γκάνα, Αυστραλία). Από την άλλη πλευρά, οι Σλοβένοι στάθηκαν πάρα πολύ άτυχοι, όχι γιατί άξιζαν κάτι παραπάνω από την ήττα, αλλά γιατί έχασαν την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό, όταν δηλαδή πέτυχαν το γκολ οι Αμερικάνοι.
Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο):Τζέιμς, Τζόνσον, Άσλεϊ Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Ρούνεϊ (72' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (86' Χέσκεϊ).
Σλοβένια (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Γιόκιτς, Σούλερ, Σέζαρ, Μπίρσα, Κιρμ (79' Μάταβζ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς (62' Nτέντιτς), Νοβάκοβιτς