Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Το τελευταίο «αντίο» στον Γεώργιο Βασιλάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Το τελευταίο «αντίο» στον 50χρονο υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοϊδη , αστυνομικό υποδιευθυντή, Γεώργιο Βασιλάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην έκρηξη στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο νεκροταφείο Ζωγράφου,
συγγενείς, φίλοι, πλήθος κόσμου, η πολιτική και αστυνομική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των κοινοβουλευτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παρών και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παρέμεινε στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου συνεργάτη του καθόλη τη διάρκεια της κηδείας. Επίσης μεταξύ των άλλων πολιτικών που παραβρέθηκαν στην κηδεία ήταν, ο υφυπουργός Σ. Βούγιας, ο τομεάρχης της ΝΔ Ν.Δένδιας, οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας, Γιώργος Βουλγαράκης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Τριγάζης και από το ΛΑΟΣ ο βουλευτής Αθ.Πλεύρης, όπως και η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Το «παρών» έδωσαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αλλά και η νομάρχης Ηρακλείου Ευ.Σχοιναράκη. Έντονο ήταν το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και το αίτημα οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μήνυμά του εξέφρασε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και την οικογένεια του Γ. Βασιλάκη τα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του. Μίλησε για την «Ελλάδα που συγκλονίσθηκε από τον άδικο θάνατο ενός έντιμου αξιωματικού» και ευχήθηκε «ο Κύριος της ζωής Ιησούς Χριστός να παύσει το άδικο που κυριαρχεί στον κόσμο».
Ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Κων/νος Βαλλιάνος, μιλώντας εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι ο Γ. Βασιλάκης αποτελούσε την απτή απόδειξη του «ανθρώπινου προσώπου του οράματος της ελληνικής αστυνομίας» και διαβεβαίωσε ότι οι συνάδελφοί του θα είναι «παντοτινοί συνοδοιπόροι στη ζωή της οικογένειάς του».
Σε δηλώση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Κορινθίας , κ. Πάνος Μπεγλίτης αναφέρει:
« Εκφράζω την οδύνη και την αγανάκτησή μου για την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο γραφείο του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη, και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός συνανθρώπου μας, ενός ικανού αξιωματικού και φίλου. Είχα την τύχη να γνωρίζω και να συνεργασθώ με τον Γιώργο Βασιλάκη.Οι άνανδροι δολοφόνοι είχαν ως στόχο την απώλεια ανθρωπίνων ζωών για να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.Σε αυτήν την πράξη έχουν απέναντι τους όλους τους πολίτες, όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Ο φαύλος κύκλος της βίας θα σπάσει με την ευρύτερη εθνική συναίνεση και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησής μας. Ο στόχος τους να εκφοβίσουν τους πολίτες δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Δεν φοβόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να τους αντιμετωπίσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτει η δημοκρατική πολιτεία, για να υπερασπισθεί τα δικαιώματα των πολιτών και τα συμφέροντα της πατρίδας μας, ιδιαίτερα σε αυτή την εθνικά κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε.
Ως Μέλος της Κυβέρνησης και Bουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας καταδικάζω απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αξιωματικού που χάθηκε την ώρα του καθήκοντος και στο φίλο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη.»
H βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Γκέκη – Φαρμάκη σε δήλωση της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα τυφλά χτυπήματα δεν τρομοκρατούν την κοινωνία. Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται απέναντι σε κάθε ενέργεια που πλήττει τη δημοκρατία και την ομαλότητα και επιδιώκει την ανομία και τη βία. Αν οι αδίστακτοι τρομοκράτες νομίζουν ότι μπορούν να μετατρέψουν σε δίψα για αίμα την αγωνία των πολιτών για να ανακάμψει η χώρα και να ακυρώσουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, απατώνται πλάνη οικτρά!»
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης σχετικά με την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων δηλώνει: «Το πρωτοφανές αυτό χτύπημα δεν ήταν απλά μια βόμβα που κόστισε μια ανθρώπινη ζωή. Ήταν ένα χτύπημα που στρέφονταν εναντίων ολόκληρης της χώρας και των πολιτών της. Τη δεδομένη κρίσιμη συγκυρία δεν μάτωσε μόνο η Αστυνομία, «ματώνει» και «αιμορραγεί» η χώρα με τέτοια δραματικά γεγονότα