Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Νίκη με Χόντα - Τουλίπες από...σπόντα!


            Ιαπωνία - Καμερούν 1 - 0            Ολλανδία - Δανία 2 - 0

Ενα απίστευτο αυτογκόλ ουσιαστικά έκρινε την πρώτη ευρωπαϊκή μονομαχία του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ολλανδία νίκησε την Δανία με 2-0, αλλά χρειάστηκε η μπάλα να παίξει άσχημο παιχνίδι στον Σ.Μ. Πόουλσεν στο 46' για να παραβιαστεί η εστία της ομάδας του που θέλησε να διώξει με το
κεφάλι σε κόρνερ αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει πρώτα στην πλάτη του Άγκερ, μετά στο δοκάρι και συνέχεια στα δίχτυα του Σόρενσεν!. Λίγο πριν το τέλος (85') οι Δανοί φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις κάτι που το εκμεταλεύτηκαν οι Ολλανδοί που αφού είχαν δοκάρι με τον Σνάιντερ στο 82' ο Κάιτ σφράγισε τη νίκη των "Οράνιε".
Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάιτ, Ντε Γιονγκ (88' Ντε Ζέεουβ), Φαν Πέρσι (77' Άφελαϊ), Σνάιντερ, Φαν Nτερ Φάαρτ (67' Έλια)
Δανία: Σόρενσεν, Κρ. Πόουλσεν, Κιάερ, Άγκερ, Γιάκομπσεν, Γιόργκενσεν, Μπέντνερ (62' Μπέκμαν), Κάλενμπεργκ (73' Έρικσεν), Σ.Μ. Πόουλσεν, Ρόμενταλ, Ενεβόλτσεν (56' Γκρόνκιερ)


Ιαπωνία-Καμερούν 1-0

Μια ευκαιρία στο 39' έφτασε και περίσσεψε στους Ιάπωνες προκειμένου να κάνουν την έκπληξη και να ξεκινήσουν το Μουντιάλ με νίκη (1-0) κόντρα στο Καμερούν, με τέρμα του Χόντα. Ο σταρ της Ιαπωνίας βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή έπειτα από σέντρα του Ματσούι και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σουλεϊμανού. Στο 86' οι Καμερουνέζοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να μην φύγουν ηττημένοι, όμως το σουτ του Μπιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Καβασίμα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Άμπε, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι (69' Οκαζάκι), Οκούμπο (82' Γιάνο), Χασέμπε, Χόντα, Νακαζάβα.
Καμερούν (Πολ Λε Γκεν): Σουλεϊμανού, Ασού-Εκότο, Νκουλού, Μπασόνγκ, Ετο'ό, Μακούν (75' Νιτάπ), Τσούπο-Μοτίνγκ (75' Τσούπο-Μοτίνγκ), Ουεμπό, Εγιόνγκ, Μπιά, Ματίπ (63' Εμανά).