Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Οι αιμοδότες του Ξυλοκάστρου έδωσαν αίμα


Όχι μία αλλά εβδομηντατρείς (73) φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στο Ξυλόκαστρο , μετά την χθεσινή αιμοδοσία που έκανε ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών «Οι φίλοι της ζωής», στα γραφεία του . Ήταν η πρώτη προγραμματισμένη Αιμοδοσία του συλλόγου και ήταν αφιερωμένη στη
Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία γιορτάζεται παγκοσμίως στις 14 Ιουνίου.Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και συγκεντρώθηκαν εβδομήντα τρεις (73) μονάδες αίματος.
Επίσης χθες Κυριακή στις 20:30 ο Σύλλογος, πραγματοποίησε τον καθιερωμένο πλέον εορτασμό της σημαντικής αυτής μέρας στην πλατεία Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου. Οι Εθελοντές Αιμοδότες και φίλοι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν και γιόρτασαν, με φαγητό χορό και τραγούδι όπου το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ήχησε, για ακόμα μια φορά ζωηρά στη πόλη του Ξυλοκάστρου.
Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος «Οι φίλοι της ζωής» αναφέρει ότι:
«την Τετάρτη 16 Ιουνίου περιμένουμε στα γραφεία του Συλλόγου μας Αγίου Βλασίου 20 , όσους για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να Αιμοδοτήσουν την Κυριακή, να προσέλθουν από τις 16:00 έως τις 20:00, στη δεύτερη Αιμοδοσία αφιερωμένη επίσης στη Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη .
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν το αίμα τους για τον άγνωστο συνάνθρωπο.
Ευχαριστούμε τους καταστηματάρχες - συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέφεραν τα προϊόντα τους, ώστε να διεξαχθεί με επιτυχία η σημαντική αυτή εκδήλωση.
Ευχαριστούμε το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Σταθμού Α΄ της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κορίνθου για την άριστη συνεργασία που έχουμε μαζί τους.»