Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πέντε γαλάζιες σημαίες στη Δυτική Κορινθία

«Πρωταθλήτρια» Πελοποννήσου η Κορινθία στη “Γαλάζια Σημαία”

Πέντε γαλάζιες σημαίες πήραν 4 παραλίες και μία μαρίνα στη Δυτική Κορινθίας. Οι ακτές που πήραν την γαλάζια σημαία για το φετινό καλοκαίρι είναι του Μελισσίου ,της Συκιάς , του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο ,της Μαρίνας Ξυλοκάστρου , των Αριστοναυτών στο Ξυλόκαστρο και του Καμαρίου.
Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 40 χώρες απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε
οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς
Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία , πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με: Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση , Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που να επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικές μετρήσεις , Περιβαλλοντική Διαχείριση , Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα έχει 421 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες που κέρδισαν το 2010 τη “Γαλάζια Σημαία” , από τις οποίες οι πέντε που προαναφέραμε κοσμούν τις παραλίες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε σύνολο 44 ακτών και μίας μαρίνας που βραβεύτηκαν σε όλη την Πελοπόννησο. Εκτός από τις παραλίες στη Δυτική Κορινθίας “Γαλάζια Σημαία” στην Κορινθία πήραν και άλλες 9 παραλίες στο Λουτράκι , στην Κόρινθο , στο Βραχάτι , στο Κοκκώνι και στο Κιάτο. Συγκριτικά η Κορινθία στέφεται «πρωταθλήτρια» Πελοποννήσου στη “Γαλάζια Σημαία” καθώς κατέκτησε 14 , έναντι 3 της Αργολίδας ( Πόρτο Χέλι , Κόστα και Ναύπλιο) , 1 της Αρκαδίας ( Β. Κυνουρία), 10 της Λακωνίας , 4 της Μεσσηνίας , 6 της Ηλείας ( Ζαχάρω , Σκαφιδιά , Κουρούτα και Κυλλήνη) και 7 της Αχαίας ( Καλογριά , Πούντα Διακοπτού).-