Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Σώθηκαν Δόξα Δράμας και Θρασύβουλος

Η Δόξα Δράμας και ο Θρασύβουλος εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στη Β’ Εθνική, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των play out.
Οι «Μαυραετοί» επικράτησαν εύκολα με 2-0 του Ιωνικού, οι «πράσινοι» πολύ δύσκολα με 3-2 της Ρόδου και αμφότεροι απέκτησαν διαφορά έξι βαθμών από την ομάδα που υποβιβάζεται.
Όσο για την τρίτη «σωτήρια» θέση, θα παιχθεί ως την τελευταία αγωνιστική ανάμεσα σε Ιωνικό και Ρόδο, ενώ δεν αποκλείεται η παραμονή να παιχθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο νησί των ιπποτών.
Στη Δράμα, η Δόξα ήθελε να «καθαρίσει» την υπόθεση παραμονή και μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να μην αφήσει περιθώρια στον Ιωνικό να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, λοιπόν, ο Μαχαιρούδης άνοιξε το σκορ και από εκεί και πέρα οι Νικαιώτες έδειξαν για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν.Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα και απλώς το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 70’ ο Πινδώνης.
Στη Φυλή, ο Θρασύβουλος επικράτησε με 3-2 της Ρόδου, πλην όμως το αξιοσημείωτο είναι ότι για ακόμη μια φορά ένα παιχνίδι των νησιωτών μετατράπηκε σε θρίλερ. Οι Ροδίτες έφτασαν και πάλι κοντά στη βρύση, αλλά δεν κατόρθωσαν να πιούν νερό, είδαν και πάλι να αλλάζει σε βάρος τους το αποτέλεσμα του παιχνιδιού λίγο πριν από τη λήξη του, με μοναδική διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν κατόρθωσαν να πάρουν ούτε την ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι, πάντως, πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο είχαν πάρει το προβάδισμα με 2-0, χάρη σε γκολ που πέτυχαν ο Ντελγκάδο στο 19’ και ο Κατσίκης στο 29’. Οι Ροδίτες, όμως, δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι του Ιράλα και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Κακλαμάνο στο 73’. Το τελικό αποτέλεσμα που χάρισε τη νίκη στον Θρασύβουλο, διαμόρφωσε με πέναλτι ο Σαπάνης στο 85’ (στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε και ο Πελέκης με δεύτερη κίτρινη). Η Ρόδος, πάντως, θα μπορούσε να ισοφαρίσει και πάλι, αλλά στο 87’ το σουτ του Λάζετιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπαρτζώκα.

Η βαθμολογία των Play out
(Σε 4 αγώνες)
1. Δόξα Δράμας 6-3 9
2. Θρασύβουλος 7-6 9
3. Ιωνικός 4-7 5
4. Ρόδος 5-6 3