Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η παράσταση αρχίζει...


Αρχίζει το ματς (V)
Το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο θα κάνει σέντρα στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας με το ματς Νότια Αφρική - Μεξικό. και συνεχίζεται στις 9.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας με τον αγώνα Ουρουγουάη - Γαλλία.
Το «Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ» στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους 94.700 θεατές, που θα παρακολουθήσουν το εναρκτήριο ματς του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον πλανήτη
αλλά και την 40λεπτη τελετή έναρξης, η οποία θα προηγηθεί. Η γιορτή ξεκίνησε χτες στο Σοβέτο, με τη Σακίρα να λικνίζεται στους ρυθμούς του «Waka Waka» και θα ολοκληρωθεί σήμερα με το σόου του Αμερικανού σταρ της R'n'B Αρ Κέλι, ενός εκ των 1.581 ατόμων (μουσικών, τραγουδιστών, χορευτών) που θα πάρουν μέρος. Θα παρελάσουν και παιδιά που θα κρατούν τις σημαίες των 32 χωρών, οι εθνικές ομάδες των οποίων μετέχουν στη διοργάνωση. Ενας 16χρονος μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη, που παίζει μπάσκετ στον τοπικό Εθνικό, ο Γιώργος Τουρλιάδης, θα κρατάει την ελληνική σημαία. Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και θα διαρκέσει 40 λεπτά. Οι διοργανωτές παρακάλεσαν τους θεατές να βρίσκονται στις θέσεις τους στις 2 μ.μ., ενώ οι πύλες του μεγαλύτερου σταδίου στην αφρικανική ήπειρο θα ανοίξουν στις 11 π.μ.
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο εμβληματικός πρώην ηγέτης της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, έστω και για 10-15 λεπτά, όπως τονίστηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ο Μαντέλα είναι πλέον 91 ετών, η οικογένειά του ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγεία του και όπως είναι φυσικό οι μετακινήσεις του άλλοτε προέδρου της χώρας έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Παρόντες στην τελετή έναρξης θα είναι ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Γιάκομπ Ζούμα, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό που θα απευθύνει αναμένεται να εξάρει τη συμβολή του Νέλσον Μαντέλα για να αναλάβει η «χώρα του ουράνιου Τόξου» τη διοργάνωση, αλλά και ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου.
Το σύντομο τελετουργικό στο «Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ» θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 215 χώρες.