Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Γερμανία - Αγγλία 4-1


Η Γερμανία διέσυρε με 4-1 την Αγγλία και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα "λιοντάρια" να έχουν δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία.
Τα "πάντσερ" προηγήθηκαν νωρίς Στο 20' ο Κλόζε έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Αγγλίας ξέφυγε από τον Άπσον και με πλασέ πρόλαβε τον Τζέιμς κι έκανε το 1-0!
Πολλά κενά στην άμυνα της Αγγλίας! Σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 33' ο Μίλερ έγβαλε στον Ποντόλσκι κι αυτός αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή και πλάγια έκανε το 2-0!
O Τζέραρντ στο 37' έβγαλε τη σέντρα ο Απσον έπιασε την κεφαλιά στην άμυνα της Γερμανίας που κοιμήθηκε και εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Νόιερ έκανε το 2-1!

Καθαρό γκολ δεν μέτρησε για την Αγγλία! Ο Λάμπαρτ στο 38' έσκαψε την μπάλα, κρέμασε τον Νόιερ. Η μπάλα πέρασε πεντακάθαρα την γραμμή, αλλά ο διαιτητής κι επόπτης δεν μέτρησαν το γκολ!
Μοναδική ευκαιρία για την Αγγλία! στο 52'Απευθείας εκτέλεσε (από τα 35 μέτρα) το φάουλ ο Λάμπαρντ, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Νόιερ!

Σε υποδειγματική αντεπίθεση των Γερμανών κι ενώ οι Αγγλοι πίεζαν ο Σβάινσταϊγκερ έδωσε στο 66' στον Μίλερ κι αυτός αμαρκάριστος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1!
Νέα αντεπίθεση για την Γερμανία στο 70' που έπιασε στον ύπνο την άμυνας της Αγγλίας. Ο Οζίλ έδωσε έτοιμο γκολ στον Μίλερ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-1 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο μεγάλο ντέρμπι!
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ (83' Κίσλινγκ), Τόμας Μίλερ (72' Τροχόβσκι), Ποντόλσκι, Κλόζε (72' Μάριο Γκόμεζ).
ΑΓΓΛΙΑ: Τζέιμς, Γκλεν Τζόνσον (87' Σον-Ράιτ Φίλιπς), Άπσον, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Ρούνεϊ, Ντεφόε (71' Χέσκεϊ).