Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Αγγλία - Σλοβενία 0-0: Πρόκριση για τους Σλοβένους, προκάλεσαν υπνηλία οι Άγγλοι / Δανία - Σερβία 0-0: Μοιρασιά με νικητή τους Δανούς !

 Αγγλία - Σλοβενία 0-0: Πρόκριση για τους Σλοβένους, προκάλεσαν υπνηλία οι Άγγλοι (highlights)

 Η Σλοβενία πήρε το πολυπόθητο 0-0 από την πολύ κακή Αγγλία στην Κολωνία και πέρασε στην επόμενη φάση του Euro 2024.  

Κάτι από «πάρε με ύπνε, πάρε με» ήταν η Αγγλία στο ματς της Κολωνίας απέναντι στη Σλοβενία. Μια Σλοβενία που ήθελε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024 και το κατάφερε με σχετική άνεση χάρη στο 0-0 που απέσπασε.

Η Αγγλία που ήταν πολύ κακή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα,

απείλησε ελάχιστα τον Όμπλακ. Είχε ένα σουτ με τον Χάρι Κέιν στο 31’, άλλο ένα χτύπημα φάουλ με τον Όμπλακ στο 35’, μία προβολή που δεν έπιασε του Κέιν στο 40’ και εκεί που θα περίμενε κάποιος ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν πιο δραστήρια, είδαμε πάλι το ίδιο έργο.

Η Σλοβενία κρατούσε γερά πίσω, ο Ράις είχε ένα σουτ στο 70’ που έφυγε άουτ και ο Σαουθγκέιτ είδε την ομάδα του να απειλεί τον Όμπλακ στις καθυστερήσεις με δύο σουτ του Πάλμερ (το έπιασε ο Σλοβένος γκολκίπερ στο 92’) και του Αλεξάντερ - Άρνονλντ (άουτ στο 94’).

Λίγα πράγματα από τους Άγγλους απέναντι σε μία Σλοβενία που έπαιξε φουλ άμυνα και δικαιώθηκε με τον τρόπο παιχνιδιού της. Χαρακτηριστικό της κακής εικόνας των Άγγλων ήταν ότι οι οπαδοί της άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο στο 80’!

Παρόλα αυτά η Εθνική τους ομάδα προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο, αλλά δεν παύει να συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα της.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (85’ Αλεξάντερ - Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Mέινου), Μπέλιγχαμ, Σάκα (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα (90’ Μπάλκοβιτς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς).

  Δανία - Σερβία 0-0: Μοιρασιά με νικητή!  

 

Δανία και Σερβία έμειναν στο 0-0 με τους Δανούς στους «16» και τους Σέρβους εκτός συνέχειας., έχοντας καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι και βρίσκοντας έναν αντίπαλο που ενώ καιγόταν για τη νίκη άργησε πολύ να επιτεθεί. Έτσι η Σερβία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Στην Allianz Arena του Μονάχου η Δανία του Κάσπερ Χιούλμαντ δεν είχε αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ ο Βλάχοβιτς με τον Τάντιτς έμειναν στον πάγκο από τον Ντράγκαν Στόικοβιτς. Η Δανία είχε τον έλεγχο, η Σερβία ήταν προσεκτική (αριστερό μπακ-χαφ βασικός ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς) και η πρώτη φάση στο ματς έγινε στο 16' όταν ο Μπα αστόχησε για λίγο σε κοντινή κεφαλιά. Και στο 21' το σουτ του Έρικσεν έδιωξε ο Ραΐκοβιτς. Στο 23' από κόρνερ του Έρικσεν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, έγινε και επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ οπότε γκολ δεν υπήρχε και σωστά δεν μέτρησε. Το ματς έγινε αρκετά σκληρό, οι φάσεις έλειπαν και η Σερβία δεν μπορούσε καν να φτάσει σε τελική. Στο 39' ο Βιντ βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, όμως το σουτ έφυγε ψηλά. 

Με Γιόβιτς και Τάντιτς άρχισε η Σερβία στο δεύτερο μέρος και το παιχνίδι έγινε περισσότερο ανοιχτό. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο 53' και από προσπάθεια του Γιόβιτς και κόντρα στον Άντερσεν η μπάλα πήγε στα δίχτυα, αλλά ο άσος της Μίλαν ήταν οφσάιντ. ΟΙ Σέρβοι συνέχισαν να κάνουν παιχνίδι υπομονής ψάχνοντας άλλη μία φάση, αλλά η Δανία συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη παρόλο που και η ισοπαλία την βόλευε.

Όσο περνούσε η ώρα η Σερβία και με τον Βλάχοβιτς πλέον άρχισε να παίρνει μέτρα και να κυνηγά το γκολ που είχε ανάγκη για την πρόκριση. Στο 81' ο Μίτροβιτς αστόχησε για λίγο, ενώ στο 83' έπεσε στην περιοχή σε πίεση του Μέλε ζητώντας πέναλτι. Καλή προσπάθεια του Βλάχοβιτς στο 89΄έφυγε άουτ, ενώ ο Σμάιχελ απέκρουσε στις καθυστερήσεις το σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος Φρανσουά Λετεσιέ.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκαρντ, Μπα (77' Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77' Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Έρικσεν (88'Πόουλσεν), Βιντ (46'Σκοβ Όλσεν), Χόιλουντ (59' Ντόλμπεργκ)

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73' Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67' Βλάχοβιτς), Γκούντελι (46' Τάντιτς), Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46' Γιόβιτς), Λούκιτς (87' Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς), Μίτροβιτς

 

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του Γ’ Ομίλου:

Κυριακή 16 Ιουνίου

Σλοβενία – Δανία 1-1
Σερβία – Αγγλία 0-1

Τετάρτη 20 Ιουνίου

Σλοβενία – Σερβία  1-1
Δανία – Αγγλία 1-1

Τρίτη 25 Ιουνίου

Αγγλία – Σλοβενία 0-0
Δανία – Σερβία 0-0

1. Αγγλία 5β. (2-1)
2. Δανία 3β. (2-2)
3. Σλοβενία 3β. (2-2)
4. Σερβία 2β. (1-2)

*Στην περίπτωση ισοβαθμίας, το 1ο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξη είναι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Το 2ο κριτήριο είναι τα συνολικά τέρματα.