Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Ξεκινά ο γύρος των “16” στο Conference League /Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκης την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ την Ντίναμο.

 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ: Πού και πότε θα δείτε τα ματς του Conference League

 Με τέσσερα παιχνίδι ξεκινά ο γύρος των “16” στο Conference League, με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι έντονο, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκης την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ την Ντίναμο.

Η εφετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού συνεχίζεται απόψε (7/3, 19:45) με τον πρώτο αγώνα των “ερυθρόλευκων” απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Europa Conference League.

Η πειραϊκή ομάδα θα υποδεχθεί τους Ισραηλινούς στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης” και στοχεύει σε ένα αποτέλεσμα που θα αφήνει ανοιχτή την πόρτα της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, χωρίς να παραγνωρίζει πόσο δύσκολοι αντίπαλοι αποδεικνύονται οι ομάδες του Ισραήλ, κάτι που υπογράμμισε άλλωστε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι οξύμωρο να λέμε ότι οι ομάδες από το Ισραήλ δεν είναι μεγαθήρια πριν μπορέσουμε να τις αποκλείσουμε. Για κάποιον λόγο βρίσκεται εδώ και η Μακάμπι, κι ελπίζουμε αυτή τη φορά να μπορέσουμε να προκριθούμε», είπε ο Βάσκος τεχνικός όταν έγινε νύξη για το προηγούμενο συναπάντημα των δύο ομάδων που βρήκε την Μακάμπι να προκρίνεται χάρη στο εκτός έδρας γκολ (ήττα 1-2, νίκη 1-0).

«Είμαστε στην επόμενη φάση και για να φτάσουμε ως εδώ παίξαμε έναν προκριματικό περισσότερο από τη Μακάμπι. Έκανε πιο σωστά τη δουλειά της. Έχει κερδίσει τη θέση της εδώ κι αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη», συνέχισε ο Ισπανός τεχνικός των “ερυθρόλευκων” θέλοντας να περάσει το μήνυμα στους παίκτες του.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό του παιχνιδιού και τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει, ο Μεντιλίμπαρ είπε ότι «είναι όλα αποφασισμένα, έχω αποφασίσει ποιοι και πώς θα παίξουν».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ ξέρει ότι «ο Ολυμπιακός έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, παίκτες με καλή ατομική ικανότητα. Ξέρω τον Ποντένσε από τον προηγούμενο σύλλογο του, τη Γουλβς, πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη».

Καλά λόγια είχε πάντως και για τον Μεντιλίμπαρ: «Από τότε που ήρθε, έχει αλλάξει την ομάδα. Πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή με μεγάλη εμπειρία. Μέχρι στιγμής έχει κάνει καλή δουλειά και εγώ έχω πάντα σεβασμό για όλους τους προπονητές, οπότε ανυπομονώ να τον συναντήσω αύριο».

Στην αποστολή ο Βάσκος τεχνικός των Πειραιωτών πήρε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγκα, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος εξαιτίας ενοχλήσεων στο πόδι, ενώ οι Ναβάρο, Μαρτίνς, Καμπράλ, Βέζο, Άμπι, Μπιανκόν και Μπρίνιτς δεν είναι δηλωμένοι στη λίστα της UEFA.

Διαιτητής ορίστηκε από την UEFA ο γνωστός στις ελληνικές ομάδες Άγγλος, Κρεγκ Πόουσον (Α΄ κατηγορία). Βοηθοί θα είναι οι Σάιμον Μπένετ, Ίαν Χούσιν και στο VAR ο Κρις Κάβανο με βοηθό τον Τζάρεντ Ζιλέ

=====

Το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa Conference League θα προσπαθήσει να κάνει ο “Δικέφαλος του Βορρά”, καθώς φιλοξενείται στο “Μάκσιμιρ” το βράδυ της Πέμπτης (7/3, 22:00) από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν είναι άγνωστη στον ΠΑΟΚ ούτε στο ελληνικό κοινό, αφού μόλις τον Αύγουστο τέθηκε αντιμέτωπη με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League – η “Ένωση” πήρε με δραματικό τρόπο την πρόκριση, με το “ζευγάρωμα” να έχει και το πολύ μελανό σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια την παραμονή του πρώτου αγώνα. Αλλά και το 2010, οι Θεσσαλονικείς είχαν συναντήσει τους Κροάτες, κερδίζοντάς τους με 1-0 τόσο στην Τούμπα όσο και στην κροατική πρωτεύουσα.

Βέβαια, από τον Αύγουστο πολλά έχουν αλλάξει στη Ντιναμό. Η ομάδα του Σεργκέι Γιακίροβιτς κατάφερε να φτάσει στους “16” του Europa Conference League αποκλείοντας στην ενδιάμεση φάση την Μπέτις (νίκη 1-0 στην Ισπανία και ισοπαλία 1-1 στην Κροατία).

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, θα μπει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς, συνέπεια της πρωτιάς στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League. Οι “ασπρόμαυροι” διάγουν μια εξαιρετική σεζόν, παρά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία των πέναλτι στα ημιτελικά. Παράλληλα, ευελπιστούν να διευρύνουν το φετινό αήττητο ευρωπαϊκό σερί τους (4-2-0 με 13-2 τέρματα στα προκριματικά της διοργάνωσης και 5-1-0 με 16-10 στον όμιλο, όπου τερμάτισαν πρώτοι, μπροστά από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης), παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα (Πέμπτη 14/3, 19:45), αλλά και του ντέρμπι με τον Άρη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος..

 

 

 Η φάση των “16” στο Europa League συνεχίζεται με επτά παιχνίδια, κι από τα ματς που ξεχωρίζουν η Ρόμα υποδέχεται την Μπράιτον, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σπάρτα Πράγας και η Μίλαν φιλοξενεί τη Σλάβια Πράγας.