Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias – : Νέο μήνυμα από το 112 για την Τετάρτη (27/09) για Κορινθία και Αττική

Νέο μήνυμα από το 112 ήχησε και πάλι σε Αττική και Κορινθία όπου καλεί του κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αύριο Τετάρτη (27/09) λόγω έντονων βροχοπτώσεων που θα φέρει η κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία Elias θα χτυπήσει αύριο Τετάρτη και την Αττική και η κατάσταση αναμένεται να είναι δύσκολη σε πολλούς δρόμους στο λεκανοπέδιο.

Ήδη πάντως από το βράδυ της Τρίτης κεραυνοί πέφτουν σε πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά και έχουν μετατρέψει τη μέρα σε νύχτα. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από το Κερατσίνι όπου κεραυνοί σχίζουν τον ουρανό. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα στα βόρεια Επτάνησα, σε περιοχές της Μακεδονίας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν βροχές μέτριας έντασης.

Στην Ήπειρο, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην Αττική αναμένονται μπόρες, βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ.